Yaptığı değerlendirmelerden sonra “Önümüzdeki 30 gün çok dikkatli olmalıyız” diyerek uyarılarda bulunan Perinçek devamında şunları söylemişti: “1.58 de 4.9 büyüklükteki ana depremi yaşadık. An itibarıyla tehlike geçmiş gibi gözükse de önümüzdeki 30 gün için dikkatli olmalıyız. 4.9 büyüklükteki deprem Balıkesir Edremit Körfezi Burhaniye yönünde uzanan kara ve denizdeki fayları tetikleyebilir’’ demişti.
 
Bu uyarıların ardından Biga ve Ayvacık’ta depremler gerçekleşince şu açıklamayı yaptı: “Bir iki kez olsa tesadüf diyebiliriz ama altı kez aynı durumla karşı karşıya kalınca oturup düşünmek lazım’’ diyerek değerlendirmesine şöyle devam etti, “Biga yakınlarında tekrar Balıkesir depremlerinden ikisi ile eş zamanlı bir deprem yaşadık. Balıkesir depremlerinin büyüklükleri 3.3 ve 3.2 zamanları sırasıyla 13.28 ve 13.31 oldu. Biga depremi ise bu depremleri takip etti ve 1.9 olarak 13.34 de gerçekleşti. Bunlar bir tesadüf mü yoksa Balıkesir depremleri Gönen Biga yöresindeki fayları tetikliyor mu? Ben tesadüf olduğunu düşünmüyorum. Nedeni çok açık. Eş zamanlı depremler her iki alanda ilk defa olmuyor; 4-5 Haziran günleri bu durumu altı kez yaşadık. Bir iki kez olsa tesadüf diyebiliriz ama altı kez aynı durumla karşı karşıya kalınca oturup düşünmek lazım. Ezber bozmak lazım.” Dedi.
 
Perinçek, daha sonra Ayvacık’ta peşpeşe meydana gelen 4 depremden sonra da açıklamalarda bulundu. “Ayvacık dolayındaki hayalet faylar (MTA haritalarında olmayan fakat benim haritaladığım faylar) deprem yaratmaya devam ediyor. Sözü edilen alanda ilk defa deprem olmadı. En son 2020 ve 2021 de olan depremleri 29 Ekim 2021 yılında alttaki haritayı kullanarak paylaşmıştım. Dün ve önceki yıllarda da bu bölgede depremler oldu. Hatta Assos antik kentini yıkan depreminde; Ayvacık güneyindeki faydaki hareketlilik nedeniyle yaşandığını; önceki paylaşımlarımda delilleri ile sunmuştum.”

Hasan Sami Er