İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanı Rıdvan Uz, Halk TV’de İpek Özbey ile Kadraj programının konuğu oldu. Yurt dışı çalışmalarını anlatan Uz, "Kıbrıs'ta bugüne kadar daha kimse bize gelip halimizi hatırımızı sormadı cevabını aldık. Bizlere teşekkür ettiler" dedi.
 
İYİ Partili Uz'un açıklamalarından satırbaşları şu şekilde: "Genel başkanımız dünyanın muhtelif ülkelerindeki 4 bin Türk derneği için bir mektup kaleme aldı. Bu mektupta bizi yurt dışındaki Türkler ile ilgili neler yapmak istediğimizi anlatan ve Türkiye'de İYİ Parti'nin yol haritası yer alıyor."
 
"BUGÜNE KADAR KİMSE BİZİ ÖNEMSEMEDİ DİYEREK TEŞEKKÜR ETTİLER"
 
"İlk ziyaretimizi Kıbrıs'a yaptık. Kıbrıs'taki her yeri gezdik. Kahvehaneleri, esnafı Türkiye'deki gibi hiç ayrım yapmadan sırayla gezdik. 4 cümle kullanıyoruz. Biz Türkiye'den geldik. Sayın Meral Akşener yolladı. Buradaki sıkıntılarınız, sorunlarınız nelerdir, sormak için geldik diyoruz. Başka bir şey zaten konuşturmuyor insanlar. Kendi dertlerini anlatıyorlar. 1953'den, 1962'den, 1068'den beri buralarda esnafız. Daha kimse bize gelip hal hatır sormadı. Kimse bizi önemsemedi. Bu çok kıymetli ve değerli. Bundan dolayı biz teşekkür ediyoruz dediler. 20 yıldır görmezden gelinen bir toplum var."
 
"SINIR KAPILARINDA 10 SAATİ SÜREN BEKLEMELER YAŞANIYOR"
 
"İnsanlarımız başka bir dokunuş bekliyorlar. Bizi tekrar Türkiye'de özne yapın diyorlar. THY'de 100 Euro olan uçak bileti tatil döneminde 700-800 Euro'lara çıkıyor. Bundan dolayı gurbetçi ailelerimiz gelemiyor. Edirne'de sınır çadırı kurup vatandaşların dertlerini dinledik. Ana vatana, al bayrağın gölgesine gelmek için maalesef sınır kapılarında 10 saati süren beklemeler yaşanıyor. Bu gibi büyük sıkıntılar yaşanıyor."
 
Haber Merkezi