2-5 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen tarımda bilgilerin ve yeni tarım teknolojilerinin buluşma noktası 2. Çanakkale Tarım Fuarı’nın açılışı gerçekleştirildi.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Fuar ve Kongre Binası salonları ile Organize Sanayi Bölgesindeki alanda gerçekleştirilen fuarın açılışına, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat, Agonya Fuarcılık temsilcisi Musa Uzun, Rahmi Acar, tarım firmaları temsilcileri ve çiftçiler katıldı.

Fuarın açılışında gerçekleştirilen konuşmalarla fuar hakkında bilgiler verildi. Fuarda yapılan konuşmalardan sonra halk oyunları gösterileri yapıldı. Açılış törenin ardından, protokol üyeleri ve davetliler fuarı gezerek yetkililerden bilgi aldılar. 900 metrekaresi kapalı alan, 4600 metrekaresi açık olarak planlanan fuarda, katılımcı grupları olarak resmi kurum ve kuruluşlar, odalar ve birlikler, traktör firmaları, tarım makineleri firmaları, bitki koruma ürünü firmaları, gübre, fidan, fide, seracılık firmaları, arıcılık, hayvancılık ekipmanları firmaları, zeytin, zeytinyağı makineleri ile ilgili firmalar, sertifikasyon kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, sivil toplum kuruluşları yer aldı. Fuar süresi içinde çiftçi yarışmaları, halk oyunları gösterileri, sergiler düzenlenecek.

Merve Çakmak