Çanakkale Hüseyin Akif Terzioğlu Ortaokulu Çocuk Korosu, 5 ödül ile şenliğe veda etti.
 
26-27 Nisan 2019 tarihinde gerçekleşen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen 2. Çanakkale Çocuk Koroları Şenliği 29 Koro-1200 çocuk ve büyük bir paylaşım ile sona erdi.
Şenliğe katılan Hüseyin Akif Terzioğlu Ortaokulu Çocuk Korosu, Şenlik Değerlendirme Kurulu tarafından Çocuk Şarkılarını Yorumlamada Müzikal İzlenimde Başarı Ödülü (Yorum, Sitil, Müzikal Dinamikler), Marş Yorumlama da Başarı Ödülü, Sololu Yapıt Seslendirme de Başarı Ödülü, Koro Müziği Eşlikçiliği Başarı Ödülü ve NTV televizyonu ödülüne layık görüldü.
Koro’ya verilen ödüllerin yanı sıra, Değerlendirme Kurulu tarafından ayrıca övgü ve başarıyla bahsedildi. Bu koronun şenliğe imza attığını ve Türkiye’nin farklı şehirlerinde düzenlenen festivallere giderek, bu başarıyı herkesin görmesi gerektiğini söylediler. İzmir’de Mozart Akademi’nin düzenlediği festivale katılarak Çanakkale’yi çocuk korosu olarak temsil edecek olan Koronun şefliğini; Hüseyin Akif Terzioğlu Ortaokulu Müzik Öğretmeni Ebru Gökçe, Korrepetitörlüğünü Zaretta Urşanova yapıyor.
Çanakkale Çocuk Koroları Şenliği, büyük bir organizasyona ev sahipliği yaparak; çocukların, koro eğitimcilerinin, müzik öğretmenlerinin, velilerin ve okulların bir çatı altında bir araya getirdi.
Aynı zamanda önemli bir paylaşımı ve eğitim ortamını sağlamasının yanı sıra Çanakkale’nin tarihi ve turizm değerlerinin tanıtılmasında yeni bir enerji olarak izleyenler ve misafirler tarafından büyük bir takdir ile karşılandı.
Şenlik boyunca akademik ve sanatsal gelişimin adına şenlik değerlendirme kurulu şu isimlerden oluştu: Dr. Atilla Çağdaş Değer (Hacettepe Üniversitesi) Öğr. Gör. Mete Gökçe (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi), Serpil Özyüksel (Koro Eleştirmeni), Müzik Eğitmeni-Şan Pedagog Rabia Dönmez Yılmaz ve Müzikolog Ersin Antep. Tüm koro şeflerinin oluşturduğu büyük koro 23 Nisan şarkıları eşliğinde şenliğin finalini yaptılar ve şenlik kapanış ve ödül töreni ile sona ererken, tüm korolar 2020 yılının Nisan ayında yeniden buluşulmak üzere sözleşip, ayrıldılar.
 
Merve Çakmak