Giresun Belediye Başkani Aytekin Şenlikoglu’nun bir açiklamasinda, “Son 2,5 ay içerisinde işe alinmiş ve deneme süreleri iş kanuna göre bitmemiş olan şirket üzerinden 12 tane arkadaşimizin iş akdini fesih ettik. Bunlarin içerisinde örnegin Çanakkale Belediye Başkani’nin yegeni oldugunu duydugum arkadaşimiz var” ifadelerinin gerçegi yansitmadigini söyleyen Başkan Gökhan, “Benim Giresun belediyesi ya da herhangi bir belediyede bir yegenimin çalişmasi söz konusu bile degildir. Başkan Şenlikoglu’na hakkimi helal etmiyorum” dedi. Öte yandan,  Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkani Kemal Kiliçdaroglu’na uygulanan şiddet de meclis gündemine taşindi. Başkan Gökhan şiddetin her türlüsüne karşi olduklarini dile getirerek, “Şiddet bir başlarsa onun bir de karşiligii vardir. Kizgin demiri nasil sogutacagiz? dedi.
“ONA HAKKIMI HELAL ETMIYORUM”
Başkan Gökhan, “Geçen gün sosyal medyada gördüm, hatta Anadolu Ajansi ve Habertürk’te de haber olmuş. AK Partili Giresun Belediye Başkani Aytekin Şenlikoglu, çok şenlikli bir duyuruda bulunmuş.  Demiş ki, ‘CHP’li Çanakkale Belediye Başkani’nin yegeni oldugunu ögrendigi ve 2,5 ay önce işe başlatilan çalişanin iş akdini feshettik’. Bankamatik memuruymuş. Benim Giresun belediyesi ya da herhangi bir belediyede bir yegenimin çalişmasi söz konusu bile degildir. Ilgilinin ismini de ögrendim. Insanlar bazen bir yere gelince ne oldum delisi oluyorlar, böyle garip garip işlere giriyorlar.  Ben Sayin Şenlikoglu’nun daha iyi ögrenmesini ya da en azindan lütfedip, Başkanim senin yegenin buradaymiş diye bana sormasini, haberin var mi deseydi, daha şik olurdu. Ben bunu kamuoyu ile paylaşmak zorundayim. Kişi Çanakkaleli olabilir bilmiyorum. Işte insanlar bazen bir yere gelince ne oldum delisi oluyorlar, böyle garip garip işlere giriyorlar. Keşke daha düzgün başlasaydi, yanliş başlamiş Başkan. En azindan benim hakkimi yemese idi.  Benim adimin ulu orta dolaşmasina sebebiyet verdigi için kul hakki yemiştir, ona hakkimi helal etmiyorum” dedi.
“ŞEHIT CENAZESINE GITMESI SIKINTI ISE BUNU HEP BIRLIKTE DÜŞÜNÜYOR OLMAMIZ LAZIM”
Öte yandan, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkani Kemal Kiliçdaroglu’na uygulanan şiddet de meclis gündemine taşindi. AK Parti Grup Başkan Vekili Esra Yüksel, “ Biz AK Parti Grubu olarak şiddetin her çeşidine karşiyiz.  Bu baglamda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkani Sayin Kiliçdaroglu’na yapilan saldiriyi kiniyor, kendisine geçmiş olsun diyoruz.  Böyle durumlarda bizlere düşen milletimizin hassasiyetlerini dikkate alacak eylem ve söylemlerde bulunarak gerilimi azaltmaktir. Ancak düşündügümde Ana Muhalefet Partisi Genel Başkaninin şehit cenazesine gitmesi sikinti ise bunu hep birlikte düşünüyor olmamiz lazim. Hani şapkayi önümüze koyalim deriz ya o tam da bu noktadir.  Bunun sebep sonuç ilişkileri ile analizini tekrar yapmamiz lazim.  Bunu özellikle Cumhuriyet Halk Partili Yöneticilerin yapmasi gerektigini düşünüyorum.  Artik hepimizin hassas oldugu bu konularda ortak paydada buluşmak gerekiyor.  Bu sonucu doguran sebepler üzerinde düşünülmeli. Birlik beraberligimize ve ülkemize yönelmiş şiddete dayali her türlü siyasetin gayrimeşrulugunu hep birlikte  güçlü bir şekilde ifade edersek bizlere aci yaşatan bu gerilimleri de bertaraf ederiz” dedi.
“KIZGIN DEMIRI NASIL SOGUTACAGIZ?
Başkan Gökhan da buna cevap vererek, “ Sözlerinizde hakli olabilirsiniz, birileri şapkasini önüne koysun diye dogal olarak hükümet sözleri ile konuşuyorsunuz.  Biz şapkamizi önümüze kor düşünürüz, özeleştiri de yapariz. Siz eleştiriye devam edersiniz. Protesto edebilirsiniz, bagirir çagirirsiniz ama şiddet asla! Her şeye tamam.  Siyasetimizi eleştirebilirsiniz, meydanlarda HDP ile PKK, FETÖ ile özleştirirsiniz. Kendi yaptiklarinizi Cumhuriyet Halk Partisine mal edebilirsiniz.  Ama şiddet asla. Şiddet bir başlarsa onun bir de karşiligi vardir. Kizgin demiri nasil sogutacagiz? Sonraki görüntüler de var.  Aşagilik bir adamin elinin öpülmesi, niye aşagilik, şiddet uyguluyor.  Birbirimizi eleştirirken çok dikkat edelim” dedi.
Yapilan meclis toplantisinda Stratejik Planlama komisyonu oluşturuldu. Mahalle ve köy muhtarligina yapilacak hizmetler belirlendi. Çevre temizligi işleri için araç kiralama hizmet alimi işinin süresi belirlendi. Belediye meclisinin meclis imar komisyonuna havale edilen Çanakkale Uygulama revizyon yapilmasi teklif edildi.
Dilek Akşen