CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erte, CHP İl Genel Meclisi Üyeleri İsmail Gürses ve Ömer Ar’ın da katıldığı toplantıda konuşan CHP il Başkanı Metin Ümit Ural Çanakkale’de deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ’ın önceki gün yolcu ve araç taşımacılığı ile ilgili yaptığı yüzde 75’e varan zammı ile ilgili olduğunu söyledi.
CHP Çanakkale İl Başkanı  Metin Ümit Ural düzenlediği basın açıklamasında amaçlarının kamuoyunun sesini basın aracılığı ile yetkililere duyurmak olduğunun altını çizerek, “Deniz aşırı ulaşım kara ulaşımına göre daha meşakkatli ve pahalıdır. Ancak, devletin çok önemli görevlerinden birisi deniz aşırı ulaşıma destek vererek vatandaşlarımızın ulaşım haklarına çözüm üretmektir. Komşumuz Yunanistan 6.000 ada ve adacıktan oluşmakta bu adaların yaklaşık 200 adetin de yaşam sürdürülmekte ve devlet bu konuyu vatandaşı için süspanse ederek yürütmektedir. Hep birlikte deniz ulaşımı nasıl yapılıyordu, isterseniz birlikte buna bir göz atalım. İstanbul da deniz ulaşımı sorunsuz ve sürekli geliştirilerek yürüyor. Marmara’daki adalar, Bandırma – Tekirdağ hatları ihtiyaca cevap verecek şekilde çözüm odaklı yürüyor” dedi.

2022 YILINDA 2 ZAM YAPAN GESTAŞ’IN TAŞIMA FİYATLARI YÜZDE 117 ARTTI
Ural, GESTAŞ ile ilgili açıklamasının devamında GESTAŞ’ın 2022 yılında iki kere zam yaptığını belirterek iki zam ile fiyat artışının yüzde 117’leri geçtiğini söyledi. Ural GESTAŞ’ın şirket yapısı ve yaptığı zamlar ile ilgili şunları söyledi: “Çanakkale’mizde Boğaz geçişi ve iki adamız, Bozcaada ve Gökçeada ulaşım zorunlulukla yapılıyor. Halkın sorunları diz boyu, insanımız mutsuz ödeme zorluğu çekiyor. GESTAŞ Ülkedeki zamlara uyarak yılın 2. fahiş zammını da yapmakta gecikmedi. GESTAŞ kimin şirketi, ne zaman ve ne için kuruldu buna da hep birlikte şöyle bir bakalım. Şirket, 2006 Yılında % 99,87’si İl Özel İdaresine ait, Çanakkale Bölgesindeki iskele ve Deniz ulaşımının özelleştirilmesi kararıyla Denizcilik işletmeleri ( TDİ )’ ndan İl Özel İdaresine devir ile oluşturulmuştur. Şirket, 2006 yılından bu yana Çanakkale’mizin yükünü çekmiş, valilerin, iktidar mensuplarının sorunların çözüm şirketi olarak görev yapmıştır. Özellikle İktidarın arka bahçesi, İl Özel İdare üzerinden siyasi harcamaların, tören ve ağırlama giderlerinin çözüm merkezi olmuştur. Buna bağlı olarak da, kendini yenilemek yerine eski, işletme maliyetli yüksek, masraflı gemilerin deposu haline gelmiş, getirilmiştir. Şimdilerde ise GESTAŞ; yıllarca Türkiye Deniz İşletmelerinin yaptığını bile yapamamakta ve halkımızı, insanımızı her türlü zorlukla karşı karşıya bırakmış durumdadır.  Feribot ücretlerine ( 2022 yılının 2. Zammıyla ) bir gece de % 42 - %117 arasında zam yapmıştır.

MAKAS’A SORUYORUM “GESTAŞ’TAN GEÇEMEYİN KÖPRÜDEN GEÇSİN Mİ DİYORSUNUZ?”
Ural açıklamasında GESTAŞ’ın 2022 yılında yaptığı 2. zam ile adeta “GESTAŞ ile boğazı geçmeyin boğazı geçmek için 1915 Çanakkale Boğaz Köprüsünü kullanın” denilmek istendiğinin altını çizerek şunları söyledi: “Kamu Şirketi Olan GESTAŞ’la aynı işi yapan İstanbul İDO ve İzmir İZDENİZ’e bir bakalım. İDO İstanbul Sirkeci – Harem Hattı mesafe 1.5 Deniz mili  Otomobil   35 TL, Yolcu Ücreti Tam  10 TL, İstanbul Kart  Tam 5,48 TL, Öğrenci  2,67, İzdeniz  İzmir – Bostancı – Üçkuyular  Mesafe 3,1 Deniz mili ( Çanakkale Boğazdan Uzun mesafe )  Otomobil  32 TL, Yolcu TAM 6,50  TL,  Öğrenci 2,20  TL, GESTAŞ  Çanakkale / Eceabat Hattı Mesafe 2,9 Deniz mili  Otomobil 135 TL, Yolcu 10 TL, GESKART Tam 8 TL, Öğrenci  1,5TL, GESTAŞ  Çanakkale / Kilitbahir Hattı  Mesafe 1,1 Deniz mili  Otomobil 125 TL, Yolcu 8 TL, GESKART  Tam 6 TL,  Öğrenci  1,50 TL. Bu bilgileri verdikten sonra şimdi AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas’a soruyorum, bu nedir halkımıza ne diyeceksiniz, yoksa GESTAŞ’la geçmeyin köprüden geçin mi diyeceksiniz?

GÖKÇEADA VE BOZCAADALILARIN ULAŞIM SORUNLARI DEVAM EDİYOR
Ural açıklamasında Gökçeada ve Bozcaada sakinlerinin yaşadığı ulaşım sorunlarının da çözüm beklediğini belirterek, “Bozcaada’mızın sorunlarına bir bakalım. Adamız yaşayanlarıyla, üreten çiftçisiyle, esnafıyla ve turizmiyle önemli bir adamızdır. Yapılan zamlar ve alternatif geçiş çözümleri istememiz adadaki, tarımı navlun dolasıyla esnafı ve dolasıyla yaşamı zorlaştırıyor. Günübirlik gelip geçenler için adalar için adalıların çözüme ihtiyacı var, talep ediyorlar. Gökçeada’mızın sorunlarına bakarsak, burada deniz ulaşımı daha da zor. Adadan Çanakkale’ye gelen işini görüp dönmek isteyenler, yine Çanakkale’den adaya gidip dönmek isteyenler işlerini aynı gün yapıp dönmemekten şikayetçi. Kış aylarında yapılamayan seferlerin, ada yaşamını zorlaştırması,  Kabatepe’ye gelen yolcuların aktarım yapma sorunların düzelmesini istiyor Gökçeadalılar. Yine zamlı fiyatlardan şikâyetçi Gökçeadalılar. İşte GESTAŞ, işte Adalıların sorunları halkın çözüm bekleyen, zamları yüksek buluyor, seyahat etme haklarının Anayasal hak olduğunu ve devletçe desteklenmelerini istiyor. Deniz aşırı yaşayan Çanakkale halkı” dedi.

URAL’DAN GESTAŞ’A SORULAR
Basın açıklamasının sonunda GESTAŞ yetkililerinin cevaplamasını istediği soruları yönelten Ural, “GESTAŞ’a yöneticilerine ve AKP’nin İl Başkanı Sayın Naim Makas’a sorularımız olacak. Yapılan zamlar, köprü geçiş ücretlerine alt yapı mı oluşturuyor, yoksa arka bahçe için kar peşinde misiniz? Köprüde garanti olan 45.000 Araç, rakamı 5.000’ de kaldığı için, GESTAŞ fiyatlarını arttırarak, GESTAŞ yerine köprüye mi araç yönlendirmeyi hedefliyorsunuz? Özellikle adalar için, adalarda yaşayan insanımıza üretene, esnafa zulüm mü yaparak işini yürütmesin de işleri karışsın zorda kalsınlar, adalarda yeni girişimcilerle bir  hesap peşinde misiniz? Hiç iş bilmiyorsanız; sürekli geçiş kullanan yerleşik yolcu ve esnaf için süspanse ederek özel fiyatla kamu olarak halka hizmet etmeyi neden düşünmüyorsunuz? İstanbul ( İDO ) ve İzmir ( İZDENİZ ) gibi kamuya hizmet eden kuruluşlarla aranızda ne fark var! Yoksa siyasete arka bahçe olmak için mi? Zamlarla halkı zora sokuyorsunuz. Ve yine GESTAŞ fiyatlarını köprü fiyatlarına yaklaştırarak karlı hale getirip kamu malını özelleştirmek için mi bu zamları yapıyorsunuz? Halkımız, insanlarımız zorda, bu zamlarla yaşamın sürdürülmesi mümkün değil. Biz onların sesi olarak buradayız ve size sesleniyoruz. Bizim önerimiz çok net. Bırakın gidin diyoruz, bunun yolu halktan geçer, erken seçin değil, hemen seçim diyoruz” ifadelerine yer verdi.

Ogün İnal