Çanakkale’de ulaşıma gelen yüzde 50 zam siyasi isimlerin de gündemi oldu. AK Parti il Başkanı Naim Makas halk otobüslerine gelen zamdan dolayı Çanakkale Belediyesi’ni eleştirince, Gelecek Partisi İl Başkanı Vahap Özsüer Makas’a cevap verdi. Makas, “Popülist söylemlerle belediyeyi eleştirmeniz samimi değildir. Zamların sorumluları bu ülkeyi 20 yıldır yöneten iktidarınızdır” dedi.
 
AK Parti İl Başkanı Naim Makas ulaşıma yapılan zamdan sonra yaptığı açıklamada, “Yönetilemeyen CHP Çanakkale Belediyesiyle sorun üretmeye devam ediyor. Bu kez de öğrenci kardeşlerimize. Teşkilatımızla kampüsteki öğrenci kardeşlerimizi dinlemiş notlarımızı almıştık. Sorunları Belediye Meclisi'nde gündeme getirdik, 'Önce sorunlar çözülsün, öğrencilerimizin ulaşımına zam yapılmasın" dedik. Çanakkale Belediyesi ile sonuç ortada. Şaşırdık mı? Tabii ki hayır! Duraklarda saatlerce bekletilip, Covid'e rağmen tıka basa seyahat etmek zorunda bırakılan genç kardeşlerimiz maalesef her şeye rağmen, CHP'li Çanakkale Belediyesi tarafından uygulanan fahiş zamla karşı karşıya kaldı. Ülgür Gökhan ve ekibinin duyarsızlığı bir kez daha sahnede. Gençlerimiz bunu hak etmiyor.  Çok yazık” ifadelerini kullandı.
 
Gelecek Partisi İl Başkanı Vahap Özsüer ise, “AK Parti İl Başkanı Naim Makas Çanakkale Belediyesinin ulaşıma yaptığı zamlarla ilgili tepki buyurmuş. Belediyenin yaptığı zammı asla savunmuyorum. Kısa zaman içerisinde yeni bir düzenleme ile öğrenciye yapılan zamların bir nebze daha geri çekilmesi gerektiği kanaatindeyim. Yapılan zamlarda artan maliyetlerin etkisi çok büyük,  son 1 yılda mazota %235, 31 Aralık 2021’den sonra ise mazota %57 zam gelmiştir. Bu zamların sorumluları bu ülkeyi 20 yıldır yöneten iktidarınızdır. Ülkede halkın hissettiği gerçek enflasyon %150’leri bulmuşken bu zamların sorumluları olan iktidar partisinin il başkanının popülist söylemlerle belediyeyi eleştirmesi samimi değildir. Önce aynaya bakıp yapılan zamlarla ilgili bir iki kelime etseydiniz belki biraz daha samimi olurdunuz. Milletimiz bu popülist söylemleri kaale bile almamaktadır. Bunlar yarın öğrenci kardeşlerimizi sokaklara da çağıracaktır. Öğrenci kardeşlerimizin üzerlerinde oynanan bu oyuna gelmemesi gerekmektedir” dedi.
 
Mine Tarım