Akaryakıt zamlarından sonra Çanakkale Belediye Meclisi’nde Halk Otobüsü Kooperatifi’nin talebi  nedeniyle yapılan zam gündem oldu. 4.90 olan tam ücret 8 lira, 3 TL olan öğrenci bileti 4,5 liraya yükseldi. Kampüs içi ulaşım da 0,90 kuruştan 1 liraya çıkarıldı. Mağdur olan öğrenciler okula nasıl gideceklerini kara kara düşünürken, sosyal medyada  “ÇOMÜ Okula Gidemiyor” etiketiyle açılan paylaşım alanında öğrenciler, “Aldığımız 850 lira bursla bir ay nasıl geçineceğiz? Vicdan muhakemenizi lütfen hassas terazi ile yapın. Her şey bize de pahalı, bizim de alım gücümüz yok. Her hafta yemek fiyatlarına zam yapan esnafıyla yüksünüz, öğrenciye ev vermeyen ev sahibiyle yüksünüz, otobüse 4 buçuk lira vermesini isteyerek yüksünüz” diyerek isyan ettiler.
E.R:
Her gün okula git gel yapan öğrencinin ayda 300 TL ulaşım masrafı için ayırması gerekiyor, bu öğrenciler barınma ihtiyacını mı karşılasın beslenmesini mi karşılasın, verilen 850 TL burs, krediyle bir öğrenci bir ay nasıl geçinsin? 
D:
Gençliğimiz ve geleceğimiz ellerimizden kayıp gidiyor. Her gün zamlarla boğuşuyoruz. Okul dertlerimizi bir köşeye bıraktık okula bile gidemiyoruz.
F:
Bayramda eve nasıl gideceğimi düşünürken şimdi de okula nasıl gideceğimi düşünmeye başladım öğrenci 4.5 TL ne demek?
M:
Okula da mı gitmeyelim, bütün paramızı toplu taşımaya mı verelim, ne istiyorsunuz? Yeter ya.
B:
Öğrencileri mağdur etmeyin, öğrencileri ticaret malzemesi yapmaya çalışmayın. Öğrenciye destek vereceğinize köstek oluyorsunuz. İstanbul'da 80 TL'ye abonman yapabiliyoruz, Çanakkale'deki öğrenci arkadaşlarımız için bu kararınızı geri alın.
Ç:
Her şeyin üstüne bir de bu mu? Öğrencilerin hali ne olacak…
U:
Bir Devlet, bir hükümet veya bir belediye öğrencisini ücretsiz taşıyamıyorsa, barındıramıyorsa gelişmişlikten veya vizyondan bahsetmemelidir. Öğrenci velinimet değildir geleceğin umududur. Esnaflar ve ev sahipleri de bu bilince erişmeli.
D:
Gençliğimiz ve geleceğimiz ellerimizden kayıp gidiyor. Her gün zamlarla boğuşuyoruz. Okul dertlerimizi bir köşeye bıraktık okula bile gidemiyoruz..
N.K:


Bakın öğrencinin sırtından herkes geçiniyor ama sadece öğrenci geçinemiyor. Vicdan muhakemenizi lütfen hassas terazi ile yapın. Her şey bize de pahalı, bizim de alım gücümüz yok. Üstelik harçlığımızı bile zar zor yetiştirmeye çalışıyoruz.
A:
Öğrenciye yüksünüz. Her hafta yemek fiyatlarına zam yapan esnafıyla yüksünüz, öğrenciye ev vermeyen ev sahibiyle yüksünüz, 40 dakika bekleyip itiş kakış bindiği otobüse 4.5 TL vermesini isteyerek yüksünüz. Öğrenciye uzanan el olmanızı geçtik sadece yük olmayın.
Mine Tarım