AK Parti İl Başkanı Naim Makas’ın AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Turan’ın Almanya ziyaretini değerlendirmesinin ardından Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanlığı görevine getirilen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz’u eleştirdiği açıklamasına İYİ Parti Barbaros Mahallesi Sorumlusu Nedim Demirsoy cevap verdi. “Büyük lokma ye ama büyük söz konuşma, Rıdvan Uz, şimdi hangi yüzle gidip yurtdışındaki seçmenden oy isteyecek?” diyen Makas’ı siyasi nezaketsizlikle suçlayan Demirsoy, “Bizim memleketteki vatandaşımızı da, gurbetteki hemşehrimizi de gezmeye cesaretimiz var. Sizin de varsa gelin bir gün beraber gezelim” dedi.
 
 
AK Parti İl Başkanı Naim Makas, “Türk Dünyası’nda atasözlerinin yeri apayrıdır. ‘Büyük lokma ye ama büyük söz konuşma’ diye nasihat etmiş atalarımız. Daha dün, Avrupa'daki Türk seçmenimiz için Genel Merkez görevlendirmesiyle Almanya'da çalışmalarda bulunan Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan'a demediğini bırakmayan İP'in GİK üyesi Rıdvan Uz'a, partisi tarafından talihsiz bir şekilde Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanlığı görevi verildi. Rıdvan Uz, şimdi hangi yüzle gidip yurtdışındaki seçmenden oy isteyecek merakla bekliyoruz. Bu arada, İP Çanakkale'de yurt dışı oyları sebebiyle, vekilliği CHP'ye kaptırmıştı. Millet ittifakına hayırlı uğurlu olsun diyelim” ifadelerini kullanmıştı.
 
İYİ Parti Barbaros Mahallesi Sorumlusu Nedim Demirsoy, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Siyaset desen yok, nezaket desen ara ki bulasın. Çanakkale’den üst düzey bir yönetici çıkmasına sevinerek tebrik etmek yerine, bu şehrin güzelliğine yakışmayacak bir paylaşım. Maalesef ki Makas birçok güçlü, zerafet ve nezaket sahibi il başkanı görmüş bu şehir için büyük bir şanssızlıktır. Sayın il başkanına davetimizdir, her hafta tüm ilçelerimizde teşkilatlarımız ile esnafımızı ziyaret ediyoruz. Bizim memleketteki vatandaşımızı da, gurbetteki hemşehrimizi de gezmeye cesaretimiz var. Sizin de varsa gelin bir gün beraber gezelim. Gezeceğimiz sokağı da siz seçin, hodri meydan” dedi.
 
Mine Tarım