İnceleme ziyaretinde İYİ Partili Meclis üyelerine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da eşlik etti. Başkan Gökhan, barınak çalışmaların, fiziki şartları ve yaşanan üzücü olay ile ilgili Belediye Meclis üyelerine bilgiler verdi. İYİ Parti Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Burak Kunt, “İnşallah bir daha böyle üzücü bir durum yaşanmaz” dedi.
 
Geçtiğimiz günlerde Çanakkale Belediyesi’ne ait hayvan barınağında yayınlanan bazı görüntüler  günlerdir Çanakkale kamuoyunda konuşulurken İYİ Partili Belediye Meclis üyeleri barınaktaki çalışmaları yerinde görmek ve hayvanların durumunu öğrenmek amacı ile bir ziyaret gerçekleştirildi. AK Parti Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Burak Kunt, Meclis Üyeleri Didem Güner, Ahmet Uslu ve İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Gapran’a Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da eşlik etti. İYİ Partili Meclis Üyelerin Barınak ziyaretinde Başkan Gökhan, barınak çalışmaların, fiziki şartları ve yaşanan üzücü olay ile ilgili bilgiler verdi. Başkan Gökhan, özellikle hayvanların aç bırakılmadığını belirterek,  “Burada anlatılanlar, özellikle o saldırgan cinslerin burada ‘aç’ bırakıldı denmesi doğru değil. Hayvanların yemlikleri burada dolu.  Burada hayvana normal bir yem ya da ettir atıldığı zaman hepsi onu almaya çalışıyor. Bu sefer de sıkışıyorlar.  Bir de bunlar saldırgan ırk. İnsanlar sokağa bıraktı ve almak istemediler” dedi.
“AK Parti’nin şov yapması yanlış”
İYİ Partili Belediye Meclis Üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Özellikle İYİ Parti Meclis Başkanımıza teşekkür ederim, barınağa gelip yerinde görmek ve bilgi almak son derece önemli. Eleştiri olabilir, daha iyisi talep ediliyor olabilir, ama AK Parti Grubu’nun buraya gelip şov yapması son derece yanlış.  Eğer bir sıkıntı varsa gelip öğrenirsin.  İrfan bey bu konu ile ilgileniyor ayrıca veterinerimiz var, önce bilgi almak lazım. Onun için ziyaret için sizlere teşekkür ediyorum en azından bilgilenmiş oldunuz.  Yerimiz son derece sağlıklı bir de dikkat ediyoruz. Çünkü burada haklı olarak hayvan severler çok titizlik gösteriyor.  Biz de onlar daha fazla üzülmesin, hayvanlar güvende yaşadın diye titizlikle çalışıyoruz” diye konuştu.
“Kısırlaştırıp salmak doğru çözüm değil”
Başkan Gökhan “Dün haberlerde gördük Kocaeli’nde birini ısırmışlar. Çünkü şehirde çeteleşiyorlar.  Sadece şehirlerde değil, köylerde de çeteleşiyorlar, onlarda da sıkıntı var, oradan da şikayet geliyor. Biz de ayıklıyoruz oradan, saldırgan olanlarını ayıklıyoruz. Ama ne zaman ne yapacağı belli olmuyor ki.  Geçtiğimiz yıl 200’den fazla sahiplendirdik.  Sahiplendiriyoruz Ama o köpek ne oluyor? Sahipleyen adamı, o köpeği takip ediyoruz. Yasa diyor ki ‘kısırlaştırıp salıver’ halbuki çözüm o değil.  Sonra ne olacak?” dedi.
“Burada sağlıklı hayvan yok”
 Ziyarette İYİ Partili üyelere eşlik eden Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay ise barınakta bulunan hayvanlar hakkında bilgiler vererek, “Burada sağlıklı hayvan yok normalde, sokaktan aldığımız ve kısırlaştırdığımız hayvanları biz bırakmak zorundayız.  Burada barındırdığımız hayvanlar cinstir, kendi yaşamını idare ettiremeyecek olan köpeklerdir. Yoksa sağlıklı olursa bırakmak zorundayız” dedi.
“İnşallah bir daha böyle üzücü bir durum yaşanmaz”
 Barınaktaki ziyarete ilişkin bir açıklama yapan İYİ Parti Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Burak Kunt ise yaptığı değerlendirmede, “Biz Bugün teşekkür ediyoruz başkanımıza o da yerinde inceleyelim talebimizi geri çevirmedi.  Biz de bu işi bilen veteriner partili arkadaşlarımızla bir çalışma yaparak ve özel kalem aracılığı ile Başkana ilettik çok teşekkür ederim. İnşallah bir daha böyle üzücü bir durum yaşanmaz.  Ama işin temelinde bir sıkıntı var. Bu işin temeli yukarıdan çözülmeli” dedi.
Ogün İnal