Çanakkale’de 7 Mart 2022 tarihinde ekmek fiyatları 3 Lira olarak zamlanırken; aynı toplantıda Ramazan Pidesinin fiyatları da 5 lira olarak tespit edilmişti. Geçen seneki fiyattan satılmak istenen Ramazan Pidesi fiyatları, fırıncıların artman maliyetleri nedeniyle bu Ramazan ayında zamlanarak satılacak.
 
Çanakkale il genelinde 7 Mart 2022 tarihi itibariyle fırıncıların maliyetleri de düşünülerek 210 gram ekmek fiyatlarına 50 kuruş zam yapılarak 3 liradan satılmaya başlanmasına karar verilmişti. Aynı toplantıda Çanakkale Esnaf Odaları Birliği bu yıl Ramazan Pide fiyatlarının geçen yıl ki gibi 5 liradan satılması konusunda görüş birliğine varmış, ancak karar almamıştı. Yumurtalı pide fiyatları ise 7 liradan satılacaktı.
 
FIRINCILAR MALİYETLERİ KARŞILAYAMAYINCA ZAM YAPILDI
 
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası ile Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar Birliğine kayıtlı fırıncılar son bir ayda artan maliyetler nedeniyle iyice zarar etmeye başladılar. Bunun üzerine Ramazan Pidesinin fiyatlarının görüşüldüğü önceki günkü oplantıda fiyatlar yeniden ele alındı.
 
ÇEVRE İLLER İLE AYNI FİYATA ÇEKİLDİ
 
Çanakkale’ye komşu birçok ilde Ramazan Pidesinin fiyatlarına zam yapılması sonrasında Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar Birliği, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası yönetimleri üyelerinden gelen talep karşısında ısrarcı olamadı. Fırıncıların son bir ayda artan maliyetlerinin yanı sıra vatandaşlarında da durumu gözetilerek fiyatlarda kesin karar alındı.
 
SADE PİDE 6, YUMURTALI 7,50 LİRA
 
Alınan kararla birlikte fırıncılar için 350 gram Pide 6 liradan, 350 gram Yumurtalı Pide ise 7 lira 50 kuruştan satılmasına karar verildi.
 
Şenay Azman