Bu yıl 11.’sinin M. Osman Korfmann Kütüphanesi Sergi salonunda gerçekleştirildiği ve sanatçıların 18 Mart temasını işledikleri yapıtlarından oluşan sergiyi, sanatseverler 5 Nisan 2022 tarihine kadar gezebilecekler. Akademisyenler, sanatçılar, öğrenciler ve yerel halkın katılımıyla açılan sergide konuklara, önceki yıllarda da olduğu gibi üzüm hoşafı sunuldu.

Sergini düzenlemesini yapan Doç. Umut Germeç, sergiyle ilgili, “Üniversitemizin de adını aldığı “18 Mart” yurdumuz, varlığımız, geleceğimiz ve cumhuriyetimiz için; zorlu koşullarda, canhıraş verilmiş bir savaşın sonucunda kazanılmış zaferin simgesidir. İzleyen yıllarda da 18 Mart haftasında bu gergiyi düzenlemeyi sürdüreceğiz. 18 Mart Desen/ Gravür Sergisi Çanakkale’de 11 yıldır gerçekleştirdiğimiz, dolayısıyla en çok yinelenen sergidir. Yapıtlarıyla sergimize değer katan bütün sanatçılara ve M. Osman Korfmann Kütüphanesi Sergi salonunu etkinliğimize açan Çanakkale Troia Vakfı yetkililerine çok teşekkür ederim” dedi.

Sergiye Katılan Sanatçıların isimleri şunlar:  “Canan Atalay Aktuğ, Hüseyin Babacan, Metin Balcı, İsmail Burak Balcı, Güliz Baydemir, Gülderen Görenek Beyaz, Ahmet Can, Hakan Daloğlu, İhsan Doğrusöz, Enis Malık Duran, Ayşe Ekici, Umut Germeç, Muammer Gökçe, Ayşenur kahraman, Meral Ücel Kerimoğlu, Ezgi Yemenicioğlu Negir, Ayşim Nirun, Vahid Novruzov, Esin Ok, Binnur Ölçer, Hande Sarı, Erdal Sezer, Pınar Taşar, Murat Turan, Mert Yavaşca, Ogün Yücel, Semih Zorlu.”
 
Mine Tarım