Türkiye’de gıda fiyatlarındaki artış ve pahalılık vatandaşı zorlarken, geçtiğimiz haftalarda ete gelen yüzde 48 zam oranının ardından AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın esnaf ziyareti için Almanya’da kasap seçmesi eleştiri konusu oldu. İl başkanları Turan Almanya ile Türkiye’deki et fiyatlarını mı kıyasladı, bundan sonraki durağı akaryakıt istasyonu mu?” diye sordular. AK Parti Çanakkale Merkez İlçe İsmetpaşa Mahalle Teşkilatı ise eleştiriler üzerine yaptığı açıklamada, “Bu çok özel, çok nitelikli, önemli bir vizyon ortaya koyan programa bu kadar sığ, vizyonsuz, siyasi akılsızlıkla, ideolojik körlükle yaklaşılması Çanakkale siyasetinin geldiği yer açısından ibretlik. Biri bu önemli programa bu seviyede yaklaşır, biri köprüyü yapanları denize dökmekten bahseder. Sahi siz kimden oy alacaksınız? “dedi.
 
DEVA Partisi İl Başkanı Berkan Karaca yaptığı açıklamada, “AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan ucuz et alabilmek için Almanya’lara kadar gitmiş.  Kendisi de haklı tabii ki. Çanakkale’de şu an 1 kilo kıyma 150 TL, 1 kilo kuşbaşı 160 TL, 1 kilo pirzola 270 TL, 1 kilo bonfile 300 TL, emekli maaşı 2500 TL iken Almanya’dan et almak daha karlı. Devir tasarruf devri. Biraz da halkın cebini, dertlerini düşünün. Esnafımız, emeklimiz, çiftçimiz kan ağlıyor” dedi.
 
Gelecek Partisi İl Başkanı Vahap Özsüer ise, “AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan Almanya’da esnaf ziyaretinde. ziyaret manidar,  kasap dükkanı. Ülkemizde ete yüzde 48 zam geldi, önümüzdeki günlerde yüzde 30 daha zam geleceği konuşuluyor. Türkiye’de esnafın ve vatandaşın durumundan bihaber olanlar soluğu hep kıyas yaptıkları Almanya’da aldı anlaşılan. Bir sonra ki durak akaryakıt istasyonu olur mu?” ifadelerini kullandı.
Bunun üstüne yazılı açıklama yapan AK Parti Çanakkale Merkez İlçe İsmetpaşa Mahalle Teşkilatı tarafından şu ifadelere yer verildi: “Başkanımız Bülent Turan, Genel Merkez görevlendirmesiyle Almanya ve Fransa'da çok sayıda programa katılarak Türk vatandaşlarımızla buluştu. Karlsruhe’de Başkonsolosluğumuzu ziyaret, Kehl’de Türk Festivali, Rastatt’da STK buluşması, Cami dernekleriyle görüşmeler, Freudenstadt’ta Türk yatırımcıların otel açılışı, Baden-Baden’de iş yeri ziyaretleri, Bischweier’de ev ziyaretleri gibi birçok program gerçekleştirdi. Biliyoruz ki 7 milyon Türk'ün yaşadığı Avrupa'da vatandaşlarımızla, kardeşlerimizle ilişkiler son derece önemli. Bununla birlikte Avrupa liderlerinin terör ve S-400 konusundaki duruşlarından, bölgedeki Türk okul camilerinin sorunlarına kadar çok sayıda konu önemli gündemdi. Ayrıca Bülent Turan, bu yoğun programında her fırsatta, her imkanda olduğu gibi, Çanakkaleli vatandaşlarımızla özel ilgilendi. Başkonsolusluğumuzdaki Lapsekili polislerden, Tuttlingen'deki Bigalılara, kalp krizi geçiren hastanedeki Çanakkaleli İbrahim Küçük Amcamıza kadar hepsiyle görüştü.
Bu çok özel, çok nitelikli, önemli bir vizyon ortaya koyan programa bu kadar sığ, vizyonsuz, siyasi akılsızlıkla, ideolojik körlükle yaklaşılması Çanakkale siyasetinin geldiği yer açısından ibretlik. Biri bu önemli programa bu seviyede yaklaşır, biri köprüyü yapanları denize dökmekten bahseder. Sahi siz kimden oy alacaksınız? Başka şehrin il başkanları, şehrinin vekillerine sahip çıkar, iletişim kurar. Şehrin, vatandaşların dertleri için ortak çözüm için uğraşır. Siyaseti sosyal medyada şaklabanlık yapmak zanneden bu seviyesiz, terbiyesiz dil; acemi il başkanından öte acemilikle bu işi bırakacağının da göstergesi. Keşke hiç bırakmasa ama yazın bir kenara. Ayrıca Çanakkale'de, Türkiye'de, Avrupa'da kısacası her yerde vatandaşlarımızın derdini dinleyen, hemşehrilerimiz için 7/24 çalışan birine bu dili kullananları Çanakkaleli hemşehrilerimizin takdirine havale ediyoruz.”

Mine Tarım