"Çanakkale Köprüsü'nden dün 6 bin araç geçti" diyen Bakan, bu tür projelerde uzun soluklu düşünmek gerektiğini belirtirken, vatandaşlar ise, “45 bin garanti ne oldu? Geriye kalan 39 bin aracın geçiş ücreti ne olacak?” diye sordular.

Bakan Karaismailoğlu, bu tür projelerde uzun soluklu düşünmek gerektiğini belirterek, “Çanakkale Köprüsü'nden o kadar araç geçer mi?  diyorlar. Zamanı geldiğinde geçecektir. Dün 6 bin araç geçti. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü yapıldığında 15 yılın sonunda 100 bin araca ulaştı. Bugün Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden 220 bin araç geçiyor. Bu projeleri uzun soluklu düşünmek gerekiyor. Araç garantisi yapım maliyetinin ve üzerindeki işletme, finans ve ağır bakım maliyetlerinin toplamının geri dönüşü için bir birim araç karşılığıdır. O yüzden o araç sayılarına da takılmamak lazım. Bakın hava yollarında tamamen direkt nakit gelir akışı sağlıyoruz. Direkt nakit gelir akışı alıyoruz" derken vatandaşlar ise 6 bin rakamının çok az olduğunu vurgulayarak, “Bu durumda 39 bin araç hayali olarak geçiş yapmış oluyor” dediler.

Sosyal medyada gündem olan köprü geçiş sayısında kullanıcılar şu ifadeleri kullandı:
CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE ÇANAKKALE MİLLETVEKİLİ AV. MUHARREM ERKEK:
Bakan Karaismailoğlu'ndan Çanakkale Köprüsü açıklaması: Dün 39 bin araç için halkın ödediği vergilerden garanti ödeme adı altında hem de Euro olarak belli bir gruba para aktarıldı.
M.K:
Ülkenin nasıl batırıldığının sadece en küçük örneği bu. 45 000 garanti, geçen sadece 6000 Tabii onun da doğruluk payını varsın siz hesaplayın. 39 000 geçiş millete yüklendi. Bu sadece bir gün lük maliyet. Bu zulüm 12- 13 yıl sürecek.
M.K:
Bu durumda 39.000 bin araç hayali olarak geçiş yapmış oluyor.
A.İ.A:
Geriye kalan 39.000 aracın geçiş ücreti ne olacak, parayı biz mi ödüyoruz?
G.Y:
Verilen garantinin yüzde 85'i tutmamış diye utanmıyor aksine övünüyor.
A.Y:
Kaldı 39.000 ha gayret
K.T:
L*n çok az.

Mine Tarım