CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek yaptığı açıklamada, “18 Mart herkesin zaferidir. Türkiye’nin, 84 milyonun destanıdır. Bugün parti bayrağı asılmaz. Parti devletine de, partili Cumhurbaşkanına da millet olarak Çanakkale ruhuyla ilk seçimde son vereceğiz” dedi.

İYİ Parti’nin Çanakkale İl Başkanlığı ise, AK Parti tarafından kente asılan bayraklara eleştiride bulunuldu. Bayrakların asımı sırasında AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu başta olmak üzere İl Başkanı Naim Makas ve yönetiminin, bayrakların önünde çekilen fotoğraflarını paylaşan İYİ Parti İl Başkanlığı, “AK Parti Çanakkale İl Başkanlığı’nın 18 Mart Çanakkale Zaferimizin yıl dönümünde şehrimizin çeşitli noktalarına milletvekilleri ile birlikte AK Parti bayrakları astığını üzülerek öğrendik. 18 Mart siyaset üstü bir tarihtir. 18 Mart herkesin bayramıdır. Kınıyoruz” ifadelerini kullandı.
Çanakkaleli bir vatandaş ise haber merkezimize ulaşarak tepki gösterdi. Okuyucumuz, “Eskiden Çanakkale’ye Cumhurbaşkanları ve başbakanlar gelince şehrimizde cadde ve sokaklar güvenlik nedeniyle kapatılırdı. Bu bayraklar da Türk bayrağı olurdu, eğer AKP mitingi ise parti bayrağı asılması doğru, ama bayram kutlaması ve köprü açılışı ise o zaman cumhurbaşkanlığı bayrağı olması gerekmez mi? Çanakkale ye şu an Cumhurbaşkanı mı, Başbakan mı yoksa AKP Genel Başkanı mı geliyor. Çanakkale halkı 18 Mart Deniz ve Kara Savaşlarının Zaferini mi kutlayacak yoksa AKP mitingini mi? Bayram kutlamalarında parti bayrağı olmaması gerekir. Bayram kutlaması ise bir tek Türk bayrağı olması gerekmez mi? Parti bayrakları var ise Cumhurbaşkanımız bu törenleri ve köprü açılışını hangi sıfatıyla yapmış olur?” dedi.
Şenay Azman