Ayvacık TUR (İşçi ve Öğrenci Taşıma Koop) Başkanı Engin Cesur, akaryakıta gelen son zamların ardından taşımalı eğitimdeki servisçi esnafının zor durumda düştüğünü belirterek, kontak kapatmanın eşiğinde olduklarını ifade etti.

Ayvacık ilçesinde taşımalı eğitimin büyük bir bölümünü elinde tutan Ayvacık TUR (İşçi ve Öğrenci Taşıma Kooperatifi üyeleriyle beraber toplantı yaptı. Toplantı sonrasında şoför esnafı kontak kapatma noktasında olduklarını ifade ederek, akaryakıt zamlarına isyan etti. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından istedikleri zammın gerçekleşmediğini ifade eden taşımalı eğitim esnafı öğrenci taşımacılığını bırakma noktasına geldiklerini ifade etti. Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar sonrasında Çanakkale genelinde olduğu gibi Ayvacık ilçesinde de öğrenci servisleri zor duruma düştü. Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından yapılan ihale ile eğitim ve öğretim yılı öncesinde fiyatları belirlenen öğrenci servisleri motorine gelen zamlarla beraber mağdur oldu. Birçok öğrenci servisi kontak kapatmanın eşiğine gelirken, Ayvacık TUR İşçi ve Öğrenci Taşıma Kooperatifi Başkanı Engin Cesur’dan da gelen zamlarla ilgili açıklama geldi.
 
 
“MAZOT FİYATI 3 KAT ARTTI”
 
Cesur yapılan akaryakıt zamlarıyla beraber büyük bir mağduriyet oluştuğunu söyleyerek, “Son zamanda motorin fiyatları 3 kat artış gösterdi. Öğrenci servisi esnaflarımızın bu zamlarla birlikte ayakta durması, geçimini sürdürmesi imkansızlaşmıştır. Motorin fiyatlarının yanı sıra yedek parça fiyatlarının yüksekliği, vergi ödemeleri, sosyal güvenlik ve zorunlu trafik sigorta primleri eklenince öğrenci servislerimizin sırtındaki yük aşırı arttı. Değerli öğrencilerimizi mağdur etmemek adına öğrenci çeken esnafımıza 1 depo mazot doldurarak kooperatif adına destek sağlamaya çalışıyoruz. Bu konuda devletimizden acil olarak destek bekliyoruz. Birçok esnafımız öğrenci servisi işini bırakmayı düşünüyor. Bakanlık tarafından yapılan zamlar çok düşük olmuştur. Bu tatmin ediciliğin yanı sıra neredeyse hiçbir katkı sağlayamamıştır. Şu a da çok zor ayakta durmaktayız” ifadelerini kullandı.
 
Ogün İnal