Son günlerde peş peşe gelen zamlarla beraber sürücüler araçlarını kullanamaz duruma geldi. Araçlar otoparktan çıkmayınca yollar da boş kaldı. Her gün düzenli olarak gelen zamlar ilçelerde çalışan vatandaşları da etkiledi. Çanakkale merkezde oturan ve Çan’da çalışan bir vatandaş, “Aylık otomobilimin akaryakıt masrafı 1.500 Lira, işe gidip gelmek bile bizi zorluyor, maaşımız benzine gidiyor, işim merkezde olsa yürüyerek gidip gelirim, benim öyle bir şansım da yok ki, işe de mi gitmeyelim? ” dedi.

Son gelen zamlardan sonra, kimi istasyonlarda benzinin litresi 17,53’den 18,17TL’ye motorin ise 17,43’den 19,12 TL’ye yükseldi. Akaryakıta yapılan zammı eleştiren sürücüler araç kullanamaz hale geldiklerini belirterek, “Kontak kapatmak zorunda kalıyoruz. Artık zamlara yetişemiyoruz. Ulaşım zaruri bir ihtiyaç. İlçelerde çalışmak zorunda kalanlar, ilçelerden merkeze gidip gelenler var.  Ulaşıma gelen zamlar gıda, eğitim, sağlık her sektörü vuruyor, çocukların servisine ara tatilden sonra zam gelmişti, yine mi gelecek? Ne yapacağımızı bilemiyoruz ”dediler. 

İŞLERDE AZALMA OLDU
Oto yıkamacılar ise, “Akaryakıta gelen zamlardan sonra bizim iş yerlerimizde ciddi azalmalar oldu ve biz de zor durumda kaldığımız için fiyatları arttırmak zorunda kaldık. Çünkü biz de iş yapamıyoruz, mağduruz” dediler. Zamlardan önce trafik yoğunluğu çok yüksek seviyelerdeyken şimdi kırmızı ışıklar da bekleyen araçlarında sayısı azalıyor. Sürücüler, “Araçları yerlerinden kıpırdatamıyoruz, zamlardan sonra gideceğimiz yerlere dolmuş kullanarak gidiyoruz. Araçlarımızı otoparklarda bırakmak zorundayız” dediler.

Mine Tarım