Hayat pahalılığı nedeniyle alım gücü düşen vatandaşlar sebze meyveyi tane ile almaya alıştı.
Enflasyonun artmasıyla birlikte ürünlerdeki fiyat değişiklikleri çarşı ve pazarda tezgahlara yansıdı. Eskiden kilo ile alınan gıdalar, pahalılık nedeniyle önce yarım kilograma, son zamanlarda ise tane ile alıma dönüştü.
Kışlık sebzelerin bile fahiş fiyattan satıldığı, mevsiminde Brokoli’nin 20 liraya, karnabaharın ise 25 liraya etiketlendirildiği ortamda tezgahta 1 adet salatalığın 5 lira 13 kuruş olması ise şaşkınlık yarattı. Kahvaltı, cacık ve salataların vazgeçilmezi olan, kozmetik ürünlerin ise ana maddesi olarak bilinen, cilt  bakımında kullanılan salatalık vatandaşın filesine tane ile girer oldu.
BİR SALATALIK 5 LİRA 13 KURUŞ
Tezgahta bir tane salatalığın fiyatı 5 lira 13 kuruşa, bir tane patlıcan fiyatı 5 lira 25 kuruşa, bir domatesin fiyatı 2 lira 63 kuruşa, bir biberin fiyatı 2 liraya, bir demet maydanozun fiyatı ise 4 liraya yükseldi.
PATLICANIN KİLOSU 30 LİRA
Ürünlerin kilo fiyatları da alışveriş yapan vatandaş tarafından hayli yüksek bulundu. Pazarda bir kilo domates 20 liraya, bir kilo patlıcan 30 liraya, bir kilo kabak 20 liraya, sivri biber 15, Marul 8, havuç 7, limon 15 liraya tezgaha çıktı.
KARNABAHAR 25 LİRA
Ispanak ve pırasa 10 lira, kereviz 20, karnabahar 25 liradan satılınca vatandaşlar moral bozukluğundan alışverişe de çıkamaz oldu. Birkaç gün öncesinde gram olarak satılmaya başlayan sebze ve meyvelerin fiyatları şu anda adet olarak bile cep yakmaya başladı.
Mine Tarım