Gazetemiz muhabirlerinden Ogün İnal, Boğaz Medya’da canlı yayınlanan 'Sokağın Sesi' programında pazarda alıveriş yapan esnafa ve vatandaşlara mikrofon uzattı.

Vatandaşlar pazarda sebze ve meyve fiyatlarının yüksekliğinden şikayet ederken, pazarcılar ise, maliyetlerin yüksekliğinden yakınarak, “Fiyatları söylerken bile utanıyoruz” dediler. “Bizim yapamadığımız alışverişi Suriyeliler yapıyor” diyen bir vatandaş, “Onlar giyiniyor, biz giyinemiyoruz, bu kaynak nereden geliyor? “dedi. “Mazot fiyatları yüksek olduğu için çoğu esnaf zarar ediyor” diyen bir konfeksiyoncu esnafı ise, “Eski mal satıyoruz, yeni mal almak imkansız. Eskiden çek ile senet ile alınıyordu, açık hesap yapılıyordu, ama şimdi yok, adam para bir tarafa, mal bir tarafa diyor o da haklı, devir o devir. Zengin almış gitmiş kendini, biz ona sokulamıyoruz zaten” dedi.  Alışverişe çıkan bir Çanakkaleli de, “Ekonomi bozuk, sıkıntılıyız, insanlar çalışıyor karşılığını alamıyor, emek sarf ediyoruz, karşılığı yok. Aynı gemideyiz diyoruz ama elektrik, doğalgaz, su ihtiyaç. Borcumuzolmasın diye çırpınıyoruz, zor bir dönemden geçiyoruz. Pazar pahalı, ıspanak 10 lira, maydanozun tanesi 4 lira, alım  gücü az ” dedi.

“PAZAR BİLE  BİZE LÜKS”
Bir vatandaş da gelen faturaların yüksekliğinden şikayet ederken, “423 Lira doğalgaz geldi. Elbette ödeyeceğiz  ama yüksek” derken, bir diğeri ise, “Ben öğrenciyim, artık günlük hesap yapıyorum. Bir günde ne kadar az fiyata doyabilirim diye düşünüyorum. Bütçem günlük 20 lira, maddi durum bu. Pazar bile lüks geliyor bize” diye konuştu.
Ogün İnal