Youtube üzerinden yayınlanan Kulis Programında yoğun ilgi gören oyunu izleyemeyen ve bilet tedarik edemeyen Çanakkaleliler için yeniden gelebileceklerini ifade eden Müjdat Gezen, “Oyunu izleyemeyenler için yeniden geliriz.Çanakkale’nin hepimizin hayatında Cumhuriyeti’mizin hayatında ve insanlarımızın hayatında çok önemli bir yeri var. Çanakkale çok güzel bir şehir, her yerinden güzellik fışkırıyor” dedi.
 
Oyundan kesitler aktaran Gezen, “Oyunda seyircileri mutlu edecek komik anıları Elif anlatıyor. Bizim bir sandığımız var. Sandığı açıp, sandığın içinden anılarımızı çıkartıp Elif’in bestelediği şarkılarla, benim yazdığım sözlerle seyircilerimizi iki buçuk saat bu dünyanın ve ülkenin sıkıntılarından biraz uzaklaştırmaya çalışıyoruz” dedi.
 
Komik anılardan birini anlatan Elif Gezer ise, “Ben sekiz yaşındaydım, bisiklet istiyordum, Cihangir’de oturuyorduk, orası çok tepelik ve merdivenli yerdi. Ne yaptım ettim babama söz verdirttim, sınıfı geçince bana bisiklet alacaktı. Ama hiç içine sinmiyor onun tepelik yer. Neyse sınıfı geçince mecbur aldı. Eve bisiklet geldi, ama kondüsyon bisikleti. Dahiyane bir şey, hem bana verdiği sözü tuttu, hem ben bir yere gidemiyorum” dedi.
 
Daha sonra kendisinin Hollanda’ya taşındığını da belirten Elif Gezer,  “Orası bisikletleri ile en ünlü ülke. Herkes bisikletle gidiyor,  demek ki bu olay içimde kalmış ki gitmişim” dedi.
 
Şenay Azman