Sosyal medyada,  “Gıda fiyatları ne olacak?” etiketiyle iki gün içinde gelen zamların fiyatlara indirim şeklinde yansıtılmasını eleştiren vatandaşlar, iki gün önce aldıkları yumurta, su gibi ürünlerde yaşanan fiyat artışını fotoğraflayıp, KDV oyununa dikkat çekerek,  “Bu gidişle ne akaryakıt zamları durur, ne de gıda zamları” dediler. Fiyatların çok yüksek olduğuna dikkat çeken vatandaşlar bu oranın da cepleri rahatlatmayacağı görüşünde birleştiler. 
Kullanıcılar şu düşünceleri paylaştı:
 
H.R:
Gıda fiyatları ne olacak biliyor musunuz? Akaryakıt ve gübre fiyatları yükseldiği sürece yükselecek. Bu gidişle ne akaryakıt zamları durur ne gıda zamları.
T:
Gıda fiyatları şu durumda da inmezse. Marketlerin KDV oyunu. KDV indirimden önceden haberdar olan marketler, fiyatları yüzde 20 civarında artırmış.
İ:
KDV indiriminden önce zincir marketler yüzde 30-40 fiyatlara zam yaptı. Hükumet yüzde 7 KDV indirse ne olacak indirim değil, bindirim geldi.
B:
 Boş baklavayı cevizli seversiniz yoksa fıstıklı mı? Peki ya boş dürüm? Boş tavuk dürüm mü daha lezzetli yoksa boş et dürüm mü?
M.Ş:
Araştırdım fiyatları yükselten sistem biri toptancı diğeri zincir marketler. Bu ikisi incelenmeli. Bizim insanımız eğriyi doğruyu iyi bilir.
İ:

Ne Olacak? Maalesef KDV indirimi bunlar için yine fırsat ve bindirime dönüştü! Dün 40 TL olan yumurtaya bakın. Bunlar resmen yamyam moduna geçip vatandaşı yemeye başladı.  
S.G:
38,90 TL fiyat etiketiyle satılan 30’lu yumurtanın fiyatına KDV indirimiyle birlikte yüzde10 zam geldi.
N.G:
File de Perşembe günü 4.50 olan su Cuma günü5.90. bugün ne oldu acaba?
Mine Tarım