Bir kira bedeline yaklaşan faturalar can acıtırken elektrik, zam şampiyonu oldu. Asgari ücrete yapılan zam eriyip giderken, milletin tek gündemi faturalar oldu. Yoksullukla mücadele eden milyonlarca insan, birbirlerine, “Sana kaç lira geldi?“ diye sorarken, sadece kira, fatura ve vergi ödeyebilmek için çalışan insanlar tek umudun kış mevsiminin bitmesi ve yazın gelmesi olduğunu vurguladılar.

Faturalarla ilgili vatandaşlar sosyal medyada ise şu düşüncelerini paylaştı:
B.E.P:
Tek dil meğer herkesin elektrik faturası ve doğalgaz faturası konuşmasıymış.
S.G:
Geçen ay 202 bin lira olan elektrik faturası bu ay 755 bin liraya katlandı.Halk ekmek, 1.25 lira olan ekmek fiyatını ikiye katlayarak 2.5 lira yaptı. Bu elektrik her yerden çarpar demiştik. Hayırlı uğurlu olsun !!!
O.B:
Bana neden sürekli elektrik faturası ile ilgili twit atıyorsun diyorlar! Ben halkın gerçek gündemi dışına çıkmam. Halkımız üşüyor.
O.A:
Oyun atölyesine bu ay gelen elektrik faturası çok.
A.Ç:
Meraklı ve gergin bekleyiş bitti. Geçen ay 450 TL olan elektrik faturası bu ay 732 TL geldi.
E.A
Elektrik faturası için 12 kilo, doğalgaz faturası için 21 kilo, su faturası için 4 kilo, kira için 35 kilo erişte satmam gerekiyor. Ayrıca biz de insanız ya, dışarıda çay içmek mi hadi oradan.
H.B:
Eve bir elektrik faturası gelmiş inanamadım. Herhalde Nikola Tesla gizli gizli benim eve gelip elektrik üzerine çalışmalar yapıyor. Başka bir açıklaması olamaz.
A.Ö:
Vatandaş yanıyor, vatandaş perişan, çarşı market çarptı, doğalgaz çarptı, en son elektrik faturası perişan etti. Halk hesap kitap yapmaktan dayanacak gücü kalmadı.
K.Ö:
Geçen sene kirada oturuyordum, Allah nasip etti ev aldık. Bu sene ödediğim elektrik faturası geçen seneki kiramdan fazla.

Mine Tarım