20 projenin ayrıntılarıyla beraber sunumunun yapıldığı stantlarda ziyaretçilere bilgi veren öğrenciler, projelerinin 10 tanesinin araştırma, 10 tanesinin de geliştirme olduğunu belirterek, “Bizler bölümler arası birlikteliği sağlayarak bu projeleri hayata geçiriyoruz. Bilgi birikimlerimizi birleştirerek yeni ürünler ortaya koyuyoruz” dediler.
 
Bilim fuarına Mesleki ve Teknik Eğitim Hizmetlerinden sorumlu Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Fırat, İnşaat ve Emlâk Hizmetlerinden sorumlu Şube Müdürü Mehmet Rıza Ayaz, Çanakkale Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Erdem Şenol, okul eski müdürlerinden Ali İhsan Türkmen, Okul eski müdürlerinden ve aynı zamanda Endüstri Meslek Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Ahmet Özel ile çok sayıda okul mezunu ve davetliler katıldı.
 
Açılışta bir konuşma yapan okul Müdürü Saffet Uzel, “Danışman öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz altı ayda çalışmaları sürdürdüler ve bugün itibari ile sonuçlandırdılar. Öğrencilerimiz özveri ile bu yoğunlukta projelerini sonuçlandırdılar. Üretim okulumuzda devam ediyor. Sürekli olarak dışarıya da iş yapıyoruz” diye konuştu. TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı Proje Yöneticisi İbrahim Ergün ise, “Bilim fuarı öğrencilerimize heyecan kattı. Meslek lisesi olduğumuz için bölümler arası birlikteliği de gerektiren bir çalışma oluyor. Örneğin mobilyacı ile elektrikçiyi birlikte çalışarak elektrik üretimi gerçekleştirdiler. Bu da öğrenciler arasındaki koordineli çalışmayı gerektiriyor” dedi. Etkinlik tek günlük olarak planlandığından mesai bitiminde sona erdi.
 
Merve Çakmak