“İptal kararına saygı duymak gerekir”
 Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek,  kararın, ekonomik krize dikkat çekmek için verilmiş bir karar olduğunu dile getirdi.
“İstesek düşük bütçeli de yaparız” ifadelerini kullanan Milletvekili Erkek, “Belediyemiz ve Belediye Başkanımız anlamlı ve önemli bir karar vermiştir.  Buna saygı duymak gerekir. Ben iptal kararından dönülmemesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

56’ncısı yapılması planlanan ancak iptal kararı ile kent gündeminde şok etkisi yaratan Uluslararası Troia Festivali konusunda Cumhuriyet Halk Partili isimlerden değerlendirme geldi.
“Gittikçe derinleşen ekonomik krize dikkatleri çekmek için verilen bir mesajdır” ifadeleri ile değerlendirme yapan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, “İptal kararından geri dönülmesini doğru bulmuyorum” derken CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan bir çok kültürel etkinliğin ara vermeden devam ettiğini sadece festivalin krizden dolayı iptal edildiğini dile getirdi. Chp Milletvekili Özgür Ceylan ise AK Partili ve Milliyetçi Hareket Partisi buradan muhalefet üretmek için uğraştığını ifade ederek Çanakkale’ye faydalı olmak istiyorlarsa Kaz Dağları’na sahip çıksınlar” dedi.

“ İSTESEK DÜŞÜK BÜTÇELİ DE YAPARIZ”
Milletvekili Erkek, “Bu festivalin iptal kararı var. Çok derin bir de ekonomik kriz var.  Her geçen gün işsizlik büyüyor,  derinlik büyüyor.  Biz geçmişte olduğu gibi festivalimizi kent gönüllülerimiz ile hep birlikte bütçesiz de yapabiliriz ama benim gördüğüm Belediyemiz ve Belediye Başkanımız anlamlı ve önemli bir karar vermiştir.  Buna saygı duymak gerekir. Belediye Başkanımız şu an da yurt dışında döndüğü zaman görüş verir. Ben iptal kararından dönülmemesi gerektiğini düşünüyorum.   Bir kriz var buna dikkat çekmek lazım. Herkesin yoksullukla ilgili mücadele etmesi, bu kafa yorması lazım.  Gerçekten Türkiye hak etmediği bir tablo ile karşı karşıya ve hepimizi zor günler bekliyor” dedi.

“PLANLI ETKİNLİKLER DEVAM EDİYOR”
İl Başkanı Güneşhan, “Çanakkale Belediyesi festivali iptal etti ama kültürel etkinlikleri, sanat çalışmaları devam ediyor.  Her ay planlanan etkinlikler devam ediyor.  Sadece festival iptal edildi, o da krizden dolayı.   İnsanlar işsizlikten dolayı kendilerini yakıyor, atanamayan binlerce öğretmen var” dedi.

“MUHALEFET ÜRETMEK İÇİN ÇALIŞMAYIN”
CHP Milletvekili Özgür Ceylan, “ AK Partili ve Milliyetçi Hareket Partisi buradan muhalefet üretmeye çalışıyorlar. Eğer gerçekten Çanakkale’ye faydalı olmak istiyorlarsa Kaz Dağları’na sahip çıksınlar” dedi.

Dilek Akşen