Ak Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale’nin  2019 yılı Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi (KÖYDES) ödeneğinin 30 milyon 525 bin 683 TL olarak onaylandığını müjdeledi.
 
Yeni dönemde icraatlara ve desteklere hız kesmeden devam ettiklerini bildiren Turan KÖYDES ödeneği ile ilgili açıklamasında; “2018 yılı içerisinde Çanakkale’mizi yeniden inşa ettik. 1 yıl içerisinde, son 16 yılda yapılan yol, alt ve üst yapı çalışmaları kadar projeyi hayata geçirdik. Çanakkale’mizin genelinde toplam 705 bin metrekare taş döşedik. 1 yıl içerisinde 450 kilometre asfalt yaptık. 16 yılda döşenen 96 bin metrekare toplam taşı biz 1 yılda 96 bin metrekare taş döşedik. Köylü hemşerilerimiz bizim için çok değerli. Köylülerimiz eşsiz emekleri ile ülkemizin adeta üretim motoru görevini üstlenmekteler. Çanakkale’de ulaşmayacağımız, yatırım yapmayacağımız tek köy dahi kalmayacak demiştik. Köyde yaşayan vatandaşlarımıza şehir merkezlerinde yaşayan diğer vatandaşlarımıza ulaşan hizmetlerin aynısını ulaştırmak için çalışıyoruz.
17 köyümüzün sondaj, depo, su hattı gibi içme suyu çalışmalarını tamamladık. Toplam 5 milyon TL harcama yapıldı.  11 köyümüzün kanalizasyon sorunu ortadan kalktı. Çanakkale ili olarak 2019 yılı köylerin altyapısının desteklenmesi projesi (KÖYDES) ödeneğimiz 30 Milyon 525 Bin 683 TL olarak onaylandı. Biz bunları ülkede kriz var diyenlere rağmen yapıyoruz. Köy yolu, içme suyu, küçük ölçekli sulama ve atık su projeleri gibi çalışmalarda kullanılacak KÖYDES desteği köylerimize ve hemşerilerimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.