Omicron varyantının Türkiye'de de görülmesiyle vakalar hızla artmaya başladı. Pek çok üniversite yüz yüze eğitimde devam zorunluluğunu kaldırdı. İstanbul Teknik Üniversitesi, Koç ve Boğaziçi Üniversitesi vaka sayılarındaki artış sonrası on-line eğitimi ön plana almıştı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi akademisyenleri de konuyu mercek altına aldı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cumhur Aslan sosyal medyada şu değerlendirmede bulundu. ÇOMÜ Yönetimi. Şu an yüksek salgın var. Pazartesiden itibaren ve vizeler dahil online olmalı. Durum kritik. Kovid şehrimizde patlama yaptı. Az, önce ÇOMÜ’deki kızından kovid kapan anne yazdı, hocam kovidim diye.”
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Fizik Bölümü Genel Fizik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Çavuş ise, “Artan vaka sayılarından sonra tamamen uzaktan eğitime geri dönme tercihi çok büyük bir yanlış olacaktır. Derslerin bazıları (yüzde 40) zaten on-line olarak yapılmaktadır. Çözüm maske, mesafe, hijyen, aşıdır. Çözüm aşıdır. (Hep yazdım gidin aşınızı olun. Kimse size çip, mip takmayacak, kopyanızı çıkarmayacak, kısır da olmayacaksınız.  Çözüm, sınıfların seyrekleştirilmesidir.  Çözüm, on-line derslerin doğru planlamasıdır. Binaların virüs yükünün azaltılmasıdır. Bakınız şu an 3. sınıfa giden çocuklar eğitimlerinin ilk 2 yıllarının yüzde75ini on-line yaptı. Varın onlarla konuşun. Onlarla sınayın. Uzaktan eğitim kaliteli mi? Evet, evet siz, biz girdik derslerine. Onlar hepimizin öğrencisi. Camın bir tarafında onlar; bir tarafında biz. Sonuç kayıp bir nesil. Uzaktan eğitim ancak ve ancak destekleyici olabilir, asıl eğitimin yerini tutmaz. Bunlar, 82 kişiye yüz yüze ders anlatmayı tercih eden bir eğitimci olarak, benim görüşlerim. İlk ders kontrol ettim çocukların hepsi çift aşılı. Maskeleri hep takılı. 11 haftadır ne bir vaka ne bir hasta. Çocuklara hatırlatın, onlar yaparlar. Yüz yüze eğitimde gözler pırıl pırıl. Maske, mesafe, hijyen ve aşıya dikkat edin, ettirin. Çocukların gözlerindeki pırıltıyı çalmayın. Uzaktan eğitime geri dönme tercihi çok büyük bir yanlış olacaktır” ifadelerini kullandı.

Mine Tarım