Ekmek fiyatlarındaki artış ve kötü ekonomiden etkilenen kesime destek olmak amacıyla sosyal medyada yaptığı çağrı ile yardım başlatan ve gerekli izinleri aldıktan sonra kent merkezinde Köprübaşı mevkiinde ekmek dağıtmaya başlayan Bülent Özüren sergilediği dayanışma ile gönülleri kazandı.

“Ekmek semboldür”
Özüren İşte Çanakkale Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, “Yardım uygulamasını ben başlattım, bu bir kampanya değil, kampanya olması için farklı kriterler gerekli. Biz belediyeden dağıtımla ilgili gerekli izinleri aldık. Üç gündür dağıtıma devam ediyoruz, her gün 100 adet ekmek dağıtıyoruz. Ekmek semboldür, bizim kültürümüzde de ayrı bir yeri vardır, ekmeğe saygı duyulur, yolda bile ekmek gördüğünüzde öpüp, kenara kaldırırsınız. Sadece ekmeğe ulaşmak bile açlığın giderilmesi adına bir adımdır. ‘Kimse aç kalmasın, ihtiyacı olan askıdan alsın’ diyoruz ve realitede zaten gerçekten ihtiyacı olan alıyor. Bazen bir tane alan, ‘Akşam yemeğinde de ekmeğim yok, bir tane daha alabilir miyim?’ diyor. Bu uygulama bence ülke çapında yaygınlaşmalı ve her şehirde yapılmalı, ihtiyacı olanlara ekmek dağıtılmalı. Bununla ilgili bize verilen destek de her geçen gün büyüyor. Günde 100 adet planlaması ile ilerliyoruz, stokta şu an 800 ekmeğimiz var, aldığımız izin süreli ama bu ekmeklerin hepsini dağıtacağız” ifadelerini kullandı.

“Askıda fatura uygulaması başlatmayı da düşünüyorum”
Özüren,  ‘Askıda Ekmek uygulamasının ardından, ‘Askıda Fatura’ yardımı yapmayı da düşündüklerini belirterek, “Yardımseverler hep var, arz talep meselesi. Bir dostumuz da, ‘Bir çuval soğanım var, dağıtır mısın?’ dedi. Dağıtırım tabii ki de, ne gelirse, gelsin. Yardımın partisi, bayrağı olmaz. Önemli olan dayanışmadır, paylaşmadır. Bu yardım çeşitlerinin zor günlerde ihtiyaç sahiplerine ulaşması esastır” dedi.

Mine Tarım