Gerçeğin İzleri Programı’na konuk olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde terörist personel suçlamasıyla başlatılan teftişle ilgili açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanlığı'nın İBB'de yaptığı operasyonu değerlendiren CHP’li Erkek, “İstanbul’u kazandık, Türkiye’yi de kazanacağız. Bizim belediye başkanlarımız o kadar önemli işlere imza atıyorlar ki, sosyal belediyecilik, halkçı belediyecilik, şeffaf belediyecilik adına en güzel örnekleri veriyorlar. Pandemi döneminde de yaptılar. Bütün engellemelere rağmen bizim belediyelerimiz öz kaynakları ile israf yapmadan çok bilinçli bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaşıyorlar, dert bu. Bizim belediye başkanlarımızın başarısı. Öte yandan işe alımlarda kişilerden Adli Sicil Kaydı alınır, bu kaydı da Adalet Bakanlığı verir, İstanbul Büyükşehir Belediyemize, diğer büyükşehir belediyelerimize hiçbir şey yapamazlar, kimsenin endişesi olmasın” dedi.
 
Özel teftişle ilgili konuşan Erkek, “Açıklamalar çok vahim. Korku çok büyük. İstanbul’u kazanan Türkiye’yi kazanır, cümlesinden hareketle, biz Türkiye’yi de kazanacağız. Türkiye kazanacak, Türkiye rahat bir nefes alacak. İlk seçimde Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı Türkiye’nin 13.Cumhurbaşkanı olacak. Korku bu. Türkiye’yi demokratik hukuk devletinden ve demokrasiden o kadar uzaklaştırdılar ki, milyonlarca seçmenin iradesine saygı bile duyma gereği duymuyorlar. İstanbul seçiminin iptali bunun en somut örneğidir. Biz 4 gün önce ne demiştik? Bizim belediye başkanlarımız neden sokağa çıkamayacak duruma gelsin, bizim başkanlarımız o kadar önemli işlere imza atıyorlar ki, sosyal belediyecilik, halkçı belediyecilik, şeffaf belediyecilik adına en güzel örnekleri veriyorlar. Pandemi döneminde de yaptılar. Bütün engellemelere rağmen bizim belediyelerimiz öz kaynakları ile israf yapmadan çok bilinçli bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaşıyorlar, dert bu. Bizim belediye başkanlarımızın başarısı. Daha önce de belediyelerimize operasyonlar yapıldı. Operasyonları yapan savcılar ya sonra firari oldu, ya da FETÖ yargılamalarında hüküm giydi. O yargılamaların sonucunda beraatler geldi. Neden yaptılar o operasyonları bizim belediyelerimize? İstanbul Büyükşehir Belediyemize, diğer büyük şehir belediyelerimize hiçbir şey yapamazlar, kimsenin endişesi olmasın” dedi
Soylu’ya da seslenen Erkek, “ Siz bir mahkeme kararı ve adil yargılama olmadan hiç kimseyi suçlu ilan edemezsiniz ve kimseyi terörle ilişkilendiremezsiniz. Suçluluğu bir mahkeme kararı ile sabit oluncaya kadar kimse suçlu sayılamaz” diye konuştu. Ortada iddianame olmadığını da söyleyen Erkek, “Terörle ilgili bir durum varsa savcılık soruşturma başlatır. Tüm kumpas davaları nasıl çöktüyse bu da mutlaka çökmeye mahkumdur” dedi. İşe alımlarda kişilerden adli sicil kaydı alınır, bu kaydı da Adalet Bakanlığı verir, o kadar terörle iktisatlı kişi kuruma girdiyse,  Soylu da istifa etmeli” dedi.
Mine Tarım