Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından İstanbul’da gerçekleştirilen “Kapasite Geliştirme ve Perspektif Çalıştayı’na Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti adına Cemiyet Başkanı Hafize Akıncı ve Boğaz Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akıncı katıldı, Başkan Akıncı, mesleğe ilişkin talepleri iletti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından İstanbul’da gerçekleştirilen “Kapasite Geliştirme ve Perspektif Çalıştayı’na Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti adına Cemiyet Başkanı Hafize Akıncı ve Boğaz Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akıncı katıldı.
İstanbul Wow Hotel’de düzenlenen çalıştayın açılışını İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun gerçekleştirdi. Altun buradaki konuşmasında Türkiye’nin 2023, 2053 ve 2071 iletişim stratejilerini anlattı. Açılış konuşmalarının ardından çalıştaya geçildi. Burada  bilişim güvenliği, sıfır atık, iş sağlığı ve güvenliği gibi konular ele alındı. İki günlük çalıştayda ayrıca; kamu personelinin sosyal medya kullanımında ve harcamalarda dikkat etmesi gereken hususlar da masaya yatırıldı.
Çalıştayın sonunda Başkan Akıncı, İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun ile kısa bir görüşme de yaptı. Birebir yapılan görüşmede Başkan Akıncı, Altın’a Çanakkale medyası hakkında bilgi de verdi.
Çalıştayı değerlendiren Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hafize Akıncı; mesleğe ilişkin sorunları ileterek çözüm bulunmasını istediklerini belirterek, internet yasasının bir an önce hayata geçirilmesini de istediklerini de aktardı.
Başkan Akıncı, “Tasarruf tedbirlerinden medya sektörünün muaf tutulması, kamu spotlarının kapsamının genişletilerek TV, radyo, internet haber siteleri ve gazetelerde ücretli yayınlanması, Belediye meclis kararlarının ücreti karşılığı tv, radyo, internet haber siteleri ile gazetelerde  yayınlanması, belediye meclis kararlarının ücreti karşılığı tv, radyo, internet haber siteleri ile gazetelerde yayınlanmasını gibi taleplerimizi ilettik. Bu taleplerimizi tüm platformlarda yetkililere sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Ogün İnal