Bence Yemek” kitabının yazarı ve Boğaz Medya’ya bağlı Prestij Dergisi Köşe Yazarı Nazan Aygen yılbaşı öncesi hindi tarifi verdi.
Yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi hindinin farklı tariflerle ve doğru pişirme yöntemiyle şık bir şekilde servis edilebileceğini söyleyen Nazan Aygen yanına ise isteğe bağlı kinao pilavının da çok yakışacağını söyledi.  Hindi etinin protein ağırlıklı tüm beslenme programlarını da desteklediğini ifade eden Aygen, “Hindi eti, protein deposu olarak beslenme uzmanları tarafından sıkça öneriliyor” dedi.
SOYA SOSLU KAKULELİ HİNDİ GÖĞÜS
MALZEMELER:
1 kg hindi göğüs eti I çay bardağı zeytinyağı, 1 çay bardağı soya sosu 7-8 dal taze kekik, 7-8 adet kakule, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı tane karabiber, limon suyu, bir tutam tuz (soya sosu oldukça tuzlu olduğu için tuza ihtiyaç çok yoktur)
Buharda pişirilmiş sebzeler ve kinao pilavı (isteğe bağlı)
YAPILIŞI:
Önce hindi göğüs eti ince dilimler halinde kesilir. Yayvan bir kap içerisine alınıp dizilir. Başka bir kase içine zeytinyağı, karabiber, ezilmiş kakule, taze kekik, pul biber ve limon suyu ilave edilip hafifçe çırpılır. Hazırladığımız bu sos hindi etinin üstüne gezdirilip 2 saat buzdolabında bekletilerek marine edilir. Daha sonra yağsız bir tava içine alınan hindi etleri yüksek ateşte ön ve arka yüzeyleri mühürlenir. Sonra soya sosu ilave edilip, ocağın altı kısılıp, 10 dakika kısık ateşte pişirilir. Buharda haşlanmış zeytinyağında sotelenmiş sebzeler ve kinoa pilavı ile sıcak servis edilir.
Mine Tarım