“Gerekirse simit yenecek” diyen Hülya Avşar’a tepki yağdı. Sosyal medyada kullanıcılar, “Mide bulandıran demagoji” tanımlaması yaparken, “Ne simitmiş ya, başı sıkışan simide yaslanıyor. Bir simit lüks yiyecek oldu3.5 TL, Hülya Avşar simit yenecek demiş, yiyeceğiz dememiş. Memleket ahvalinden bihaber. Ekmek bulamıyorsan, simit ye demiş” ifadelerini kullandılar.
  
M.Y:
Simit yemek istemiyoruz, sizler gibi hiçbir vasfımız ve yeteneğimiz olmadan milyonlar kazanmak, lüks restaurantlara gitmek istiyoruz Hülya Avşar. Milyonlar kazanan ünlümsü kişilerin asgari şartlarda hayatta kalma savaşı veren halka tavsiye verme haddini kendinde görmesinden, bu samimiyetsizlikten bıktım. Simit yemediği halde gerekirse simit yiyeceğiz diyen bir sanatçı benim sanatçım değildir. Sanatçı, yazar, oyuncu halkın yanında olur, düzene muhalif olur.
 
C.A:
Bir dilim kaşar satışı başlamış, ben görmedim, ama başlamış. Bir simit lüks yiyecek oldu.3.5 TL. Hülya Avşar simit yenecek demiş, yiyeceğiz dememiş. Dolar 17.39 olmuş, bunun önemi yok. Yeter ki: bayrak inmesin, ezan dinmesin. Kaşar peynir ve simit canım çekti iyi mi...
 
G.Ö:
 
Ne simitmiş ya. Başı sıkışan simide yaslanıyor. Soru şu: Sen yiyor musun? Yiyecek misin ?
Hep beraber yiyeceksek yiyelim yoksa?
 
R.D:
 
Hülya Avşar: “Gerekirse simit yiyeceğiz ama bugünleri atlatacağız” demiş. İnsanların aklıyla dalga geçme. Haydi o zaman tüm mal varlığını bağışla da, birlikte simit yiyelim.
 
 
A.Ö:
Ağzını yaya yaya anlatıyor Avşar kızı. Yok, gerekirse simit yemeliymişiz de. Zor günleri atlatmalıymışız da. Memleket ahvalinden bihaber haspam. Keşke yiyebilsek. Bir simit 3,5 lira tezgâhlarda, bir çaysa 1,75 TL. 4 kişilik bir aile her öğün 2 simit yiyip, 2 de çay içse “süper zamlı” asgari ücret ancak yetiyor. Dediğini yapıp her öğün çaya simide talim etsek her birimiz bir öğünde 10,50 lira harcayacağız, üç öğündeyse harcayacağımız rakam 31,50 TL’yi buluyor. 4 kişinin günlük çay-simit parası olan 126 lirayı 30’la çarpılınca ortaya 3.780 liralık bir fatura çıkıyor. Kalan 470 lira ne mi olacak? Elektrik, su, doğal gaz faturalarını ödeyip bakkala, manava bölüştürecek halimiz yok ya. Onu da Avşar kızına bahşiş olarak veririz. O da gider kızına bir adacık daha alır, olur biter…
H.B:
Yoksulluk ve garibanlık nedir bilmezsin ama son model arabaya binmeyi bilirsin Hülya Avşar.
H. İ:
Biri parasız kalırsak pazarda limon satarız, diğeri gerekirse simit yeriz diyor. Bir limon 3, bir simit 3.5 lira. Halkın ne limon ne simit parası var. Mide bulandıran demagoji.
E:
‘Ekmek bulamıyorsanız, simit yiyin’ Hülya Avşar.

Mine Tarım