Çanakkale’nin CHP’li belediye başkanları Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla 17-19 Aralık tarihleri arasında Kayseri'de gerçekleştirilen çalıştaya katıldı.

Çalıştayda parti tarafından yoksullukla mücadele ve karakış fonu masaya yatırılırken, Türkiye'nin dört bir yanından gelen CHP’li Belediye Başkanları iki gün süren programda iktidarın yarattığı ekonomik sıkıntılara çözüm önerilerini tartıştı.
Çalıştaya Çanakkale’den tam kadro katılan Çanakkale Belediye Başkanları adına konuşan Başkan Ülgür Gökhan, “Her şeyin daha güzel olacağı günlere olan özlemle, bizler durmadan çalışmaya, umudunu kaybeden vatandaşlarımıza umut olmaya hazırız” dedi. Çalıştay kapsamında ilçeleri de ziyaret eden ve vatandaşlarla bir araya gelen başkanlar iktidar yolunda halkın belediyeciliğini vatandaşlara anlattı ve nabız tuttu.
“Yaşanabilir bir Türkiye yaratmak için fikir alışverişi yapıyoruz”
Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun ise çalıştayla ilgili, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla Kayseri'de gerçekleşen CHP'li Belediye Başkanları Çalıştayı'nda yerimizi aldık. Ülkemizin geleceğine yön verecek, karanlığa ışık tutacak çalışmaları ve projeleri konuştuk. Yaşanabilir bir Türkiye yaratmak için fikir alışverişi yapıyoruz. Kayseri'de gerçekleştirdiğimiz CHP'li Belediye Başkanları Buluşma programı kapsamında, eşimin memleketi Yeşilhisar'da talebim doğrultusunda görev aldım. Kayseri Yeşilhisar İlçe Başkanımız Zafer Üçgül eşliğinde, ilçe esnafını ziyaret ettik, vatandaşlarla sohbet ettik. Bizleri oldukça güzel karşılayan ilçe halkına sonsuz teşekkürler” dedi.
 
CHP'li Başkanlar Kayseri'deki Çalıştay'da 5 madde etrafında toplandı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun CHP’li Belediye Başkanları Çalıştayı’nın Sonuç Bildirgesini açıkladı. İktidarın CHP’li belediyelere olabildiğince engel olma çabasına değinen Torun, beş madde sayarak çalıştayda yapılan değerlendirmeleri özetledi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un özetlediği Çalıştay Sonuç Bildirgesi’nde şu açıklamalara yer verildi: 1- Siyasi  iktidarın politikaları ülkemizi ekonomik buhran ile karşı karşıya bırakıştır. Giderek daha fazla hane sosyal yardımlara muhtaç hale gelmiştir. CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Kara Kış Fonu kurulması çağrısında bulunsa da iktidar bunu dikkate almadı. CHP Kara Kış Fonu’nu belediyelerde hayata geçirmiş, 3 Kasım 17 Aralık 1 milyon 472 bin haneye  216 milyon 228 bin lira destek sağlanmıştır. 2-Siyasi iktidar yerel yönetimlere ayrılan devlet kaynalarını partizanca kullanarak, ayrımcılık yapmaktadır. Özellikle Çevre Bakanlığı desteklerini neredeyse tamamını Cumhur İttifakı belediyelerine aktarmaktadır. Ayrıca tüm belediyelere eşit destek amacıyla kanunla kurulan, bütçesinin yarısından fazlasının CHP’li belediyelerde kesilen paylarla oluşturulan Türkiye Belediyeler Birliği kaynaklarının tamamına Cumhur İttifakı belediyelerine ayrılmaktadır. Her türlü demokratik ve hukuki hakkımızı kullanacağız.3-CHP’li Belediyeler vatandaşa hizmet götürürken iktidarın sayısız engellemeleri ve hukuksuz soruşturmalarıyla karşılaşmaktadır. Çalıştayımızda tüm bu tehditler değerlendirilmektedir. Vatandaşımız müsterih olsun, bunları aşmaya devam edeceğiz. 4- Yerel yönetimler ile ilgili yasal üzenlemelerin Anayasa’nın 127. maddesinde tarif edilen çerçeveyi kapsamadığı açıktır. Belediyeler, idari ve mali açıdan pek çok sorunla karşı karşıya bırakılmıştır. Belediyelerin pek çok yetki ve gelirleri ellerinden alınmıştır. Anayasa’da öngörülen yerinden yönetim ilkesine uyumlu hale getirilmesi ve günün ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde düzenlenmesi zorunlu hale gelmiştir. Bu kapsamda CHP tarafından yürütülen yasal düzenleme çalışmaları diğer siyasi partileri kapsamak üzere genişletilecek, konuyla ilgili tüm kesimelerin görüşleri alınarak kanun teklifi hazırlanacak ve Meclis’ sunulacaktır. 5-CHP’li belediyelerde vatandaşlarımız ucuz ve hızlı etkinliklere erişmiş, nefes almıştır. Belediyelerimizde ortaya konulan yönetim becerisi, iktidarın beceriksizliğiyle ortaya çıkan fark tüm vatandaşlarımız tarafından görülmektedir. Bu kapsamda belediyelerdeki yönetim başarısının ülke geneline yayılması, yerel yönetimleri baskı altına alan anlayışın giderilmesi ve kamu kaynaklarının toplumun tüm kesimlerine adil şekilde dağıtılması önündeki tek engel iktidarın yönetim anlayışıdır. İktidarın açtığı yaraların sarılması için genel seçime gidilmesi ve milletin kararına saygı duyulması genel zorunluluktur.”
Mine Tarım