Maaşlarına yüzde 50 zam isteyen memurlar sosyal medyada isyan etti. Ekonominin canlanması için ayarlama yapılmasını isteyen memur sendikaları ise, “ Asgari ücretin artması elbette herkes gibi bizlerin de talebidir. Bu gelişmeye paralel olarak Hükümet derhal kamu çalışanlarını da geçim acziyetinden kurtarmak için vakit geçirmeden ek zam ve refah payı uygulamasını hayata geçirmek zorundadır" dediler.
 
M.C.Ö:
Çalışana yapılacak zam, yılbaşı tatilini Paris'te geçirmeye gitmez, döviz bürolarında Dolara, Euro dönmez. Alınan zam, mahallenin esnaflarına, kiraya ve faturalara gider. Biz her defasında o yüzden çalışana zam, ekonomiye candır diyoruz.
L.T:
Çoğu memur asgari ücretten bile az alıyor şu an.
B.A:
Vergi muafiyeti veya vergi indirimi yalnız asgari ücretliye geçerliymiş. Şaşırmadık mı? Tüm çalışanları asgari ücrete eşitleyin rahat edin.
N.Y:
Asgari ücretten artık vergi alınmadığına göre memurlara söylenen 'vergilerimizle maaş alıyorsunuz' cümlesi tarihe karışmış oldu.
S.F.Y:
Öğretmen, hemşire, doktor, polis, mühendis ya da düz memur olmak için yıllarını okullarda çürütüp gençliğini sıralarda heba edip zar zor memur olanların emeklerinin karşılığı bu olmamalı. Bakalım memurlar için aynı cömertlik yapılacak mı?
D.Y:
Eğer ki asgari ücret 4250tl olduysa, yıllarını verip bu uğurda dirsek çürüten lisans mezunu bir #memur un maaşı en az tek kalemde 8000 TL olmalı. Haksa, hak.
M:
Memur arkadaşlar memnun musunuz? Asgari ücret ile aranızda uçurum kalmadı? Asgari ücret 4250 TL. Yeni memurun aldığı maaş 4.374 TL.
Şenay Azman