DIŞ GÜÇLER HEPİMİZİ VEGAN YAPACAK

Çiğ süt fiyatına gelen yüzde 40 zamdan sonra süt ürünleri zamlandı. Her gün yapılan zamlardan usanan vatandaşlar, sütle birlikte kahvaltı ürünleri zincirine de yansıyan zamlardan sonra sosyal medyada tepki gösterdi.

Geçtiğimiz hafta çiğ süte Ulusal Süt Konseyi tarafından yapılan zam sonrası sütün litre fiyatı 3,20 TL’den 4,70 TL’ye yükseldi. 25 litre sütten 1 kilo elde edilen tereyağın fiyatı 54 liradan 70 liraya yükselirken, yine 18 litre çiğ sütten 1 kilo elde edilen kaymak ise 45 liradan 60 liraya yükseldi. Tereyağın kilogram fiyatı 54 liradan 70 liraya, kaymağın fiyatı 45 liradan 60 liraya yükseldi. Bunun yanı sıra peynir fiyatı 44 liradan 54.90 TL’ye yükselirken yoğurt fiyatlarına 5’er lira artış yapıldı.
Vatandaşlar yapılan zamlara sosyal medyadan şu şekilde tepki gösterdi.
T.G:
Annemler sütün litresini sütçüye 2.50 liradan veriyor. Yem aldıkları zaman borçlu kalıyorlar üreticiler kazanamazken bu kadar zammı kim yiyor? Yatacak yeriniz olmasın!
 
A.O.Ş:
İnek bile süte zam yaptı, süt 15 oldu ama hala emekliye, asgari Ücret e zammı onaylayamadılar, memur desen artık açlık sınırında ben anlamadım bu işi arkadaş.
F.Y:
Süt üreticiden 4,70 kuruşa alınsın diye USK tavsiye fiyatı verdi sanayici o paralara süt almadan zammı dayadı maalesef enflasyon gibi ticari ahlaksızlık puanımız da hızla yükseliyor. Not süt üreticisiyim işkembe den sallamıyorum ve batıyoruz.
A.A:
Az önce markette süte gelen zammı gören bir kadın '' çocuklarıma süt alamadım buna sebep olanların anasından emdiği SÜT burnundan gelsin '' deyince, sıradakiler de yüksek sesle amin dedi.
M:
Yumurtası, yoğurdu derken şimdi de süt zammı. Dış güçler ülkeyi zorla vegan yapma derdinde.
B.D:
İnekler sebep, süt zammı sonuç demeci yükleniyor.

Mine Tarım