Taksimetrelerini güncelleyen taksiciler yeni tarifeye geçti. Cuma Pazarı’nda toplanan taksiciler dün itibari ile yeni tarifeye geçtiler. Taksiciler taksimetrelerine güncelleme yaptı. Buna göre Çanakkale’de 5 lira olan taksi açılış ücreti 6 lira oldu.

Konu ile ilgili açıklama yapan Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir, “2018 yılından beri zam yapmamıştık. Açılış eski tarifeye göre 5 lira, yürür mesafe 4 lira, 2,5 kilometre 15 liraydı. Mazot ücretlerine zam geldi.Akrkayıt 7.40’tı, 10 lirayı geçti. Lastik ücretleri de arttı. Lastik yazın 700 liraydı, 1.500 lira oldu. Biz de zam yapma kararı aldık. Belediye Başkanımıza da bilgi verdik” dedi.

Otobüslere gelecek olacak zam ile ilgili de asgari ücretin netleşmesini beklediklerini kaydeden Demir, “Yılbaşında asgari ücret zammının ardından zam dilekçesi vereceğiz. Ne kadar olacağı konusunda hesabımız yok. Hesap bile yapamıyoruz. Sigorta, Bağ-kur her şeye zam geliyor, bu bağlamda görüşmelerimiz sürüyor” ifadelerini kullandı. Demir, “Keşke hiçbir şeye zam gelmese de biz de zam yapmasak, müşteriler de zamsız fiyattan gitse, ama akşama yine zam var benzine, mazota. Belki bu şartlarda 2-3 ay sonra yeniden zam yapmak durumunda kalacağız” dedi.

YENİ TARİFEYE GÖRE FİYATLAR ŞU ŞEKİLDE:
Taksi açılış ücreti: 6 TL
Yürür: 5, 5
Kısa mesafe (2 kilometreye kadar): 17 TL

Ogün İnal