“Meclisimizde gerekli sinerji oluştu”
CHP’nin çoğunluk sağladığı mecliste siyaset yapmak değil hizmet üretmek derdinde olduklarını dile getiren Göğüsgeren tüm partiler ile ortak akıl olarak hareket edeceklerini dile getirerek, “İş üretmek için bu dönem enerjimizi birleştireceğiz” dedi.
İşte Göğüsgeren ile gerçekleştirdiğimiz röportajın satır başları:
“NEREDEN GELİRSEK ORAYA DÖNECEĞİMİZİ BİLMEK ZORUNDAYIZ”
“Ben bilgiye çok değer veririm, bilmediğim hiçbir konuda inat etmem. Önce öğrenirim, sorgularım. Büyük konuşan insanları da dinlemem. Siyasete 18 yaşımda daha sol ve marjinal ekiplerle, üniversitede başladım. O zamanlar oylar boykot edilirdi, 4-5 sene oy kullanmadım. 27 yaşımda Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye oldum, iki sene sonra İlçe Başkanlığı görevine geldim. O dönemde Merkez İl ile sorunlar yaşayıp partiden ayrıldım. Sonrasında Bayramiç’te sol ittifak oluşturduk. Yerel seçimleri kazanmak için bu ittifakın içerisinde yer aldık.   Bu ittifak ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında toplandık. İki çocuğum var, biri üniversite biri lisede öğrenci, eşim de Çanakkale’de ev yemekleri lokantası var. Ailecek mücadeleciyiz, biz hiçbir zaman iş adamı olmadı, hep emekçi olduk. Her Çarşamba Bayramiç’te Pazar tezgahımı açarım, buradaki görev sürem devam ettiği sürece de tezgahımı açmaya devam edeceğim.  Hem motivasyonumu kaybetmemek için hem de pazarcılık sosyal bir iş olduğu için buna devam edeceğim. Yani pazarcı olmadan önce Bayramiç’te herkesi tanıdığımı düşünürdüm ama yarısını bile tanımıyor muşum. Müthiş bir sosyal diyalog oluşuyor.   Bu görevlerin gelip geçici olduğunu da unutmamak için pazarcılığa devam edeceğiz. Nereden gelirsek oraya döneceğimizi bilmek zorundayız. Bu yüzden, sürekli başında duramasam da her Çarşamba pazar tezgâhımın kuruluşunu yapacağız. Esas işim sanayicilik, tornacılık ama ben yıllardır tarım ile uğraşıyorum.  Para kazandırır kazandırmaz ama toprak bana huzur veriyor. Topraktan yana çizgimi değiştirmeyeceğim, aynı şekilde devam edeceğim.  Toprak aynı zamanda bir psikoterapist, ben öyle mutlu oluyorum.”
“İL GENEL MECLİSİ OLARAK ÇİFTÇİNİN GELİŞMESİ KONUSUNDA DA ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYACAĞIZ”
“Tarım politikaları özellikle son 7-8 senedir oluşamadı. Fatura pazarcıya üreticiye halciye kesildi. Kimse olumlu projeler ile gelmiyor. Ben 2020 yılının kooperatifleşme yılı olduğuna inanıyorum. Genel hükümet ve yerel yönetimler bu çizgide ilerliyor.  Biz de İl Genel Meclisi olarak bu ve benzeri projeleri destekleyeceğiz.  Tarımda bir pazarlama sorunu var o da halcilerden çok nakliye ve ambalaj giderlerinin çok olmasından kaynaklanan sorunlar.  Çanakkale’de tarımsal pazarlama ile organik tarım konusunda çok ciddi gelişmeler olacağına inanıyorum. Çanakkale köylüsü çok aydın bir köylü. Türkiye’nin birçok çiftçisine göre, bilinçli zirai ilaç kullanımında mesela iyi durumda.  Biz de İl Genel Meclisi olarak çiftçinin gelişmesi konusunda da elimizi taşın altına koyacağız. İspanya, İtalya, Brezilya, Yunanistan tarımsal sektörün gerilemesi ile ekonomik krizler çekti.  Tarımı güçlendirerek kurtulmanın yollarına bakıyorlar.  Ülkemizde kilograma destekleme çok eksik, araziye destekleme arazi ağalarına yarayan bir sistem.  Kilograma desteklemenin hayata geçmesi lazım. Bununla birlikte çiftçi de kayıt altında olmalı.  Kayıt altında olsa vergileri de düşecek.”
“KAVGA EDEN UYUMSUZ TARAF BİZ OLMAYACAĞIZ”
“Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclisi’nde çoğunluğu aldı. Yönetim anlayışının değişeceğini göreceğiz.  Çok olumlu ve proje üreten bir meclisimiz olacak.  İl Genel Meclisleri karar organlarıdır. Biz karar alırız, uygulama merci kamudur. Burada bir yetki karmaşası var gibi dursa da, bugüne kadar kamu yönetimi ve İl Genel Meclisi yönetimi aynı siyasi görüşte olduğu için konular tartışılmadan ya da az tartışılarak siyasi iradeniz doğrultusunda gitmiş. Bu dönem bu değişecek. Artık konular daha fazla tartışılacak, daha çok projeler üretilecek. En azından toplumsal mutabakat sağlanacak. Kamuoyunda bir bilgi kirliliği var. Özellikle Vali Bey ve Meclisin nasıl çalışacağı konusunda.  Ben iyi çalışacağımıza inanıyorum. GESTAŞ olayı haricinde şu anda kamudan art niyetli bir hareket görmedik. Uyum içerisinde çalışacağımıza inanıyorum. Sonuçta ana muhalefet partisi çoğunluğu almış, bunun bazı travmaları olacaktır. Şu makamlara hakkımızı vermek yanlısıyım. Kavga eden uyumsuz taraf biz olmayacağız. Ben esnaflıktan geldim, her şeye hayır diyen bir anlayıştan gelmedim.  Yapıcı olan bütün adımları atacağım. Seçimler 31 Mart günü bitti.  Çanakkale halkı iradesini koydu.  Herkes birbirine saygı duymalı.  Saygı duyulmadığı konusunda da bir şikâyetim yok. Kamu yönetimi ile ele ele çalışacağız.  Bizler seçilmiş insanlarız. Biz sadece Cumhuriyet Halk Partisi değil, AK Partili arkadaşlarım da var, Milliyetçi Hareket Partili arkadaşlarım da var. Burada herhangi bir siyasi partinin ezici üstünlüğü de yok. Bunun bilinci ile ortak akıl ile hareket edeceğimize inanıyoruz. Bazı ince çizgilerimiz var, mesela çevre. Çevre bilinci benim için çok önemli,  bunlardan taviz vermem.  Ben diğer arkadaşlar ile bu konuda çok sorun yaşayacağımıza inanmıyorum. Çevre hepimizin çevresi.  Burası bir sanayi kenti değil bu da bir avantaj sayılabilir.  Biz tarımsal anlamda Türkiye’de lokomotif iller arasında yer alıyoruz.  Çanakkale Türkiye’nin karnını doyuran iller arasında. Biz sulu tarımda bir hazinenin içerisinde yaşıyoruz. Turizm değerleri çok yüksek.”
“AK PARTİLİ MECLİS GRUBUNU DA ÇOK KALİTELİ GÖRDÜM”
“İl Genel Meclisi komisyonları oluşturuldu. Bizler kırsaldan ve merkezden gelen talepleri gündeme alıp, uzman komisyonlara ileteceğiz. Ve kararları meclisten geçireceğiz. Komisyonlarda da uyumlu çalışacağımıza inanıyoruz. Komisyonlarda ilk izlenimim de AK Partili ve MHP’li arkadaşlar ile uyumlu çalışacağımıza inanıyorum.   Meclisimizde gerekli sinerji oluştu, herkesi yapıcı görüyorum.  Ben bilirim değil, biz biliriz diyeceğiz.  AK Partili meclis grubunu da çok kaliteli gördüm.  İş üretmek için bu dönem enerjimizi birleştireceğiz.”
 
“BİZ SİYASİ PAS ALIP GOL ATMAK İSTEMİYORUZ”
“GESTAŞ konusunda Vali Bey, yetkisini AK Partili ve MHP’li üyelerden yana kullandı. Bu bizim çok doğru bulmadığımız bir tavır oldu. Bize bir adım atılsın biz iki adım atalım görüşündeyiz.  İnşallah bundan sonra siyasi kararların üstte tutulmadığı, kamu yararına olacak kararların alınmasını bekliyoruz. Bu bir şikâyet değil ama serzeniştir. Hâlbuki biz GESTAŞ’da yönetim kurulunda olsak da çoğunluk anlamında çok fazla bit r şey değiştirmeyecekti. Çanakkale’nin bütün köyleri GESTAŞ’ı konuşuyor. Dışarıda kalınca, GESTAŞ’ın sorumluluğu bir siyasi partide gibi duruyor. Sorumluluğu aldılar, kamuoyundan gelecek eleştirilere de cevap verirler. Kamunun mağdur olması, köylerin hizmetten mahrum bırakılması siyasi olarak Cumhuriyet Halk Partisi’ne kazandırabilir ama biz burada siyaset yapmak istemiyoruz. Biz siyasi pas alıp gol atmak istemiyoruz. Biz beş yılı proje ve hizmet üreterek geçirmek istiyoruz. Siyaseti siyaset zamanında yapalım.  Şimdi devletin halkın verdiği gücü doğru yerde kullanalım istiyoruz.  Biz siyasi güç değil iş yapmak istiyoruz. Bu konuda herkesin hassas olacağımıza inanıyoruz. Biz siyasi ayrım yapmadan çözüm önerisi alacağımız herkese gidiyoruz. Bizim için parti ayrımı yok, biz Çanakkale’ye ne katabiliriz onun derdindeyiz. Hiçbir zaman tahriklere gelmeyeceğiz. Kimin ne söylediği bizi ilgilendirmiyor. Biz işimize bakacağız.”
Özel Haber: Dilek Akşen