Çiftlikdere Köyü'nde geçtiğimiz hafta, köprü karşısındaki ormanlık alanda çam ağacına asılı halde çürümüş bir ceset bulunmuştu. DNA testi sonuçlanan cesedin, 22 Ağustos tarihinde kaybolan Ali Durgun' a ait olduğu belirlendi.
 
 Barbararos Mahallesi Havalanı civarında yaşayan bir çocuk babası evli Ali Durgun, 22 Ağustos 2021 tarihinde ve bir daha geri dönmemişti. Durgun’un ailesi perişan halde yakınlarını ararken konu Ece Üner ile Susma programına da yansımıştı.
 
GÜNLERCE ARADILAR, TELEVİZYONA ÇIKTILAR
Durgun’un eşi o tarihlerde verdiği röportajda, “Eşim 4 gün önce işten ayrılmış ama bizimle bunu paylaşmadı. İşe gidiyorum diye evden çıkmadan önce de cep telefonunu, kimliğini, cüzdanını farklı farklı yerlere bırakmış. Eşimin bir an önce bulunmasını istiyorum” sözlerini kullanmıştı.
Televizyon programına dahi çıkan Ali Durgun ailesi daha sonra afiş bastırarak sokak sokak kayıp ilanı verdiler. Ellerinde afişlerle vatandaşlardan yardım isteyen ailesi için acı haber geldi.
 
ÜSTÜNDEKİ KIYAFETLERDEN ALİ DURGUN’A AİT OLDUĞU DÜŞÜNÜLMÜŞTÜ
Geçtiğimiz hafta mantar toplamak üzere Çiftlikdere Köyü ormanlık alanına giden iki vatandaş, ağır bir koku olduğunu fark etti. Bir süre ormanda gezindikten sonra çam ağacına asılı halde bir ceset gören vatandaşların aklına ilk olarak Kayadere Köyü’nden olan ve 22 Ağustos 2021 tarihinden beri kayıp olan Ali Durgun geldi ve Kayadere Köyü Muhtarı’nı olay yerine çağırdılar.
 
DNA TESTİ SONUÇLANDI
Tanınmaz haldeki ceseti gören muhtar Ali Durgun’un üstündeki son kıyafetlerden ve en son görüldüğü yerden yola çıkarak cesetin ona ait olabileceğini düşündü. Savcının ve jandarmanın olay yerine gelmesinin ardından ceset, otopsi yapılmak üzere önce Bursa’ya sonra İstanbul’a gönderildi. DNA testi sonuçlanan cesedin, 22 Ağustos tarihinde kaybolan Ali Durgun' a ait olduğu belirlendi.