Yaz aylarının gelmesiyle fiyatlarda düşüş bekleyen tüketiciler zam rekoru kıran meyve ve sebzelerin fiyatlarını görünce şaşkınlıklarını gizleyemediler.  Esnaf ve vatandaşlar fiyatların yüksek olmasından şikâyetçi olurken haftanın zam şampiyonu 14 lira civarında ki fiyatıyla limon oldu. 
Havaların ısınması ve tarla domateslerinin çıkması ile domates fiyatlarında düşüş gözlendi.  1 liraya kadar düşen domates fiyatları tüketiciyi memnun etti. Yaz aylarının gelmesi, pazarda ki çeşitliliğin artmasına sebep oldu. Pazarda ulaşılabilir seviyede olan kabak, şeftali, nektarin, patlıcan, soğan, patates,havuç  gibi meyve ve  sebzelerin fiyatı tüketiciyi memnun ederken. Kilosu 14 liraya kadar ulaşan muz, limon gibi meyveler tüketiciyi başka tercihlere yöneltti.
Pazarda tezgâh açan Özgür Üzeltürk geçen seneye göre karpuzun fiyatının daha yüksek olduğunu belirterek, alım gücünün zayıf olması noktasına değindi. Üzeltürk “Fiyatlar yüksek, düşmesini bekliyoruz. Üretici, enflasyon her şey fiyatların yükselmesine neden oldu. Alım güçleri zayıf, geçen sene bütün karpuzlar satılırken şimdi yarım veya çeyrek dilim yapıp karpuz satıyoruz” şeklinde konuştu.
Tezgahtar Ali Topal ise fiyatların geçen seneye göre çok daha uygun olduğunu belirterek “Şuanki fiyatlar geçen zamanlara göre müşteri için çok iyi. Fiyatlar çiftçinin verdiği gübre parasına bağlı, işçiye verilen paraya bağlı ve daha farklı sebeplerden dolayı düştü” ifadelerini kullandı.
Pazarda gözlemlenen fiyatlar  şu şekilde;  Domates  1-2 TL, Karpuz  1.5-2 TL, Kavun 3-4 TL, Kabak 1.5-2 TL, Marul 2-3 TL, Üzüm 5-7 TL , Kiraz 5-6 TL , Havuç 5-7 TL , Patlıcan 2-3 TL , Soğan 3-4 TL , Patates 3-5 TL, Şeftali 3-5 TL, Taze Soğan 3-4 TL, Roka 2-3 TL , Maydanoz  1.5-2 TL, Biber 6-14 TL, Nektarin 3-4 TL, Muz 12-14 TL ,Son olarak  Vişne ise 5-6 TL civarında ki fiyatıyla alıcı buluyor.

Merve  Çakmak