Kurbanlığa da zam!
Her sene olduğu gibi Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla fiyatlar ve ithal kurbanlıklar konuşulmaya başlandı.  Çanakkale Tarım Kooperatifleri Başkanı Mehmet Özkurnaz kurbanlık stoklarımızda sıkıntı yok şeklinde konuştu. Bu sene  yüzden 10-15 arası bir artışla Geçen sene 1500 TL olan kuzuyu bu sene 1600-1700 TL civarında satılacak.
Tarım Kooperatifleri Başkanı Özkurnaz  “Bu yıl kurbanlık fiyatları hakkında gerekli çalışmayı yapıyoruz.  Çiftçilerimiz kurbanlık hayvanların yetişebilmesi için normal bakımdan özel bakıma geçiyor.  Burada kurban fiyatlarında ciddi bir artışın olmadığını görüyoruz. Piyasada geçtiğimiz yıllara oranla %10- %15 civarında makul seviyede bir artış bekliyoruz.  Geçen sene 1500 TL olan kuzuyu bu sene 1600-1700 TL civarında düşünebiliriz. Yani fiyatlarda büyük bir gelişme ve yükseliş veya tırmanış gibi bir şey yok” şeklinde konuştu.
İTHAL KURBANLIK BEKLENTİMİZ YOK
İthal Kurbanlıklar hakkında ise Özkurnaz , “İthal kurbanlık beklentimiz yok. Çünkü et konusunda gerek büyükbaşta olsun gerek küçükbaşta yeterli kurbanlığımız mevcut zaten.  Çanakkale küçükbaş konusunda daha şanslı hayvan sayısına baktığımızda 500-600 bin civarında koyun, keçi varlığına sahibiz. Şimdi oradan doğan yavrular kurbanlık için hazırlar. Büyükbaş olarak Ayvalık ve Çan civarlarında organik olarak yetişen yerli ırk hayvanlarımızda var. Kurbanlık hayvan konusunda her hangi bir sıkıntımız yok”  ifadelerini kullandı.
2019 KURBANLIK FİYATLARI NE KADAR?
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 2019 yılı vekâlet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt içinde 890 TL yurt dışında 725 TL olarak belirlendiğini açıkladı.
2018 KURBANLIK FİYATLARI NE KADARDI?
Diyanet İşleri tarafından 2018 yılı vekâlet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt içinde 850, yurt dışında 625 lira olarak belirlenmişti.
Dilek Akşen