Göğüsgeren, “Bu festival yapılmalıdır”
İl Genel Meclis Başkanı Sadık Göğüsgeren, “en azından tamamen raftan kaldırmak yerine bir buçuk milyon değil ama bunun yarısı kadar bir bütçe ile festival yapılmalıdır.  Meclis başkanı olarak ilçe başkanlarımız ile birlikte Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile görüşeceğiz. Önerilerimizi sunacağız” dedi. 
Bugüne kadar aralıksız her yıl gerçekleştirilen troia festivali tarihte ikinci kez iptal edildi. 15 temmuz darbe girişimi nedeniyle ilk kez iptal edilen festival bu yıl ekonomik kriz nedeniyle iptal edildi. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, meclis toplantısında yaptığı konuşmada uluslararası 56.troia festivaline ayıracakları 1,5 milyon tl bütçeyi daha farklı alanlara yatırım yaparak değerlendireceklerini açıkladı.
İl Genel Meclis Başkanı Sadık Göğüsgeren, Uluslararası Çanakkale Troia Festivali’nin iptal kararı üzerine ilçe başkanlarımız ile birlikte Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a ziyaret gerçekleştirerek önerilerde bulunacağını açıkladı.

İl Özel İdare bütçesinden festival için kaynak ayırmanın bu dönem için mümkün olmadığını dile getiren Başkan Göğüsgeren,  “Bizim bütçelerimiz Kasım Ayı’nda yıllık olarak yapılır. O yüzden bu seneki festival için ödenek ayırma şansımız yok. Ancak bir sonraki festival için ödenek ayırma imkânımız var.  Şimdi bir ay kala bir bütçe ayıramayız. Biz şu an geçen sene yapılan bütçeler üzerinden ilerliyoruz” dedi.
En kısa zamanda Başkan Gökhan’la görüşeceklerini ifade eden Göğüsgeren,  “Kendi adıma şunu düşünüyorum. Bu festival hem Çanakkale hem de Çanakkale’nin tüm ilçeleri çok önemlidir. Kentin en önemli kültür sanat etkinliğidir. En azından tamamen raftan kaldırmak yerine bir buçuk milyon değil ama bunun yarısı kadar bir bütçe ile festival yapılmalıdır.  Meclis başkanı olarak ilçe başkanlarımız ile birlikte Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile görüşeceğiz. Önerilerimizi sunacağız” dedi. 

Dilek Akşen