Başkan Gökhan anlayış gösterdi
Milletvekili Turan, “Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan misafirimiz oldu. Çanakkale’mizin son zamanda bizleri mahcup eden konularla gündeme gelmesinden duyduğumuz rahatsızlığımızı paylaştık ve Başkan da anlayış gösterdi” dedi.
Çanakkale Belediyesi, 30 Haziran tarihinde gökkuşağı bayrağını eller ile kalp içine alan bir fotoğraf paylaşmış ve Turgut Uyar'ın "Aşkım de değişebilir, gerçeklerim de" sözünü alıntılayarak LGBTI savunucuları tarafından kabul edilen 'Onur Haftası'na destek vermişti. Turgut Uyar'ın sözlerinin altına da "Bugün, yarın ve her zaman sevgi kazanacak" notunu düşen Çanakkale Belediyesine sosyal medyada tepki yağmış; kullanıcılar, yapılan paylaşımın kaldırılmasını talep etmişti.
Çanakkale Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısında da gündeme gelen LGBT paylaşımı konusunda meclis üyeleri de kaldırılmasını talep ederken,  AK Parti Grup Başkan Vekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, “Çanakkale içinde vurdular beni” diyerek tepki göstermişti. 
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın, AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ı ziyareti esnasında konu yeniden gündeme geldi ve Turan paylaşımın kaldırılmasını dile getirdi. Çanakkale Belediyesi, gelen yoğun tepkiler üzerine yayınladığı destek paylaşımını sosyal medya hesabından kaldırdı.

MECLİS ÜYELERİ DE KALDIRILMASINI TALEP ETMİŞTİ
Meclis toplantısında gündem dışı konuşmalar içerisinde konuyla ilgili olarak MHP Belediye Meclis Üyesi Evren Yalçın, LBGT+ ile ilgili kişisel değerlendirmelerde bulunmuş,  “Biyolojik veya psikolojik bir sorunun ürünü olarak ortaya çıkan bu konuda yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi ile ilgili yapılacak olan her türlü çalışmada, toplumumuzun destek vermesi hatta rehabilite edilmesi ile ilgili çalışmaların da desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz.  Fakat itiraz ettiğimiz konu ise, biz bunun o şahıslar için bir imtihan vesilesi olduğunu düşünüyoruz. Zorlandıklarını, problem yaşadıklarını düşünüyoruz fakat imtihan meselesinin ahlaksızlığı destekleyecek, sokaklarda erkek erkeğe, kadın kadına özgürce öpüşüldü diyeyim altını çizerek, nesillerimizin bundan etkilenmesini, sanki bunların gayet normal olaylarmış gibi yansıtılmasına karşıyız. Bunun da Onur Yürüyüşleri adı altında sokakların veya kuytuların köşelerin çok normal olaylarmış gibi yeni nesillere aktarılmasının uygun olmadığını düşünüyoruz” diyerek fikirlerini beyan etmişti. Çanakkale Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Esra Yüksel’de aile ve ahlaki değerlere aykırı düşen bu paylaşımın kaldırılmasını talep etmişti.

“BİZ İŞİMİZE BAKALIM, İNSANLAR DA ÖZGÜRLÜKLERİNİ YAŞASIN”
Başkan Ülgür Gökhan, Evren Yalçın’ın bu söylemlerine ise karşılık verdi. Gökhan, “Bu rehabilitasyon meselesi konusunda bilgi eksikliğiniz var. Bunların rehabilite edilmesi söz konusu değil.  Bu bir biyolojik gerçeklik. Psikolojik de değil. Tamamen biyolojik gerçeklik. Aleni teşhir edilmesi noktasında elbette ki karşıyız. Tabi ki bir muhafazakârlık var ama bu noktada, insanların hak arayışlarını kabul etmeyebiliriz, haklarının olmadığını varsayabiliriz. Ama onları rehabilite edecekmişiz,  tedavi edecekmişiz gibi bir şey üstlenmemiz bir kere etik değil. Bu noktada verdiğimiz destek şu; bu seslerin duyurabilme süreçlerine katkı vermek istiyoruz. Seçimlerde ne dedik? Özgürlüklerden bahsettik. Özgürlük öyle laf ola beri gele bir şey değil. Bırak insanlar özgürce yürüyüşünü yapsın, sen muhafaza et koru. İnsanların edepsiz bir şey yapmaması için tedbirini al ama bir müsaade et, dünyanın her tarafında olan bir şeye müsaade et. Bunda bir şey yok ama bunda geçmişe gidersek, Osmanlı’ya kadar gidersek, Osmanlı tarihlerinin içerisinde ne hikâyeler var. Bunlara girersek işin içerisinden çıkamayız. Bu bir özgürlük arayışına destektir. Yoksa ne cinsiyete desteklik ne karşıtlık. Biz işimize bakalım, insanlar da özgürlüklerini yaşasın” diye cevap vermişti.

 Dilek Akşen