SMA Tip 1 teşhisi konan Bigalı Ahmet Alp’ tedavi için başlatılan yardım kampanyası ardından geçen sürenin sonunda mutlu sonla bitmesi kent genelinde sevinç yarattı.

Ahmet Alp için açılan sosyal medya hesabından yardım kampanyasının başarıya ulaştığı duyurularak; ‘’Desteklerini esirgemeyen herkese çok teşekkür ederiz iyi ki varsınız biz çok inandık başardık. Tüm SMA’lı bebeklerinden ilacına kavuşmasını diliyoruz. Ahmet Alp’in güzel günlerini paylaşmak dileğiyle, hep birlikte başardık’’ ifadelerine yer verildi.

Sosyal medyadan birçok vatandaş yanı sıra önemli isimlerde mutluluklarını paylaştı. CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, ‘’Yolun açık olsun Ahmet’’ derken, TÜRSAB Çanakkale Başkanı Ahmet Çelik, ‘’Çok şükür’’
ifadelerini kullandı. Çanakkale OnsekizMart Üniversitesi Öğretim Üyesi Gökhan Bayram da, “Ahmet Alp’in tedavi masrafı masrafları karşılandı, herkese şükranlar, SMA hastası yavrumuz Ahmet Alp'in tedavisi için gerekli olan miktar tamamlandı. Yaptığımız yayınlara destek veren öğrencilerime, konuklarımıza ve katkı sunanlara şükranlarla. Her yaş ve kesimden on binlerce iyi kalpli insana da iyi ki varsınız diyorum. İnsanlığa inancımızı pekişirdiniz. Bu dünyada güzel insanlar varmış gösterdiniz. Şimdi tedavin için gitmek zamanı güzel Ahmet Alp'imiz. Allah evlatlarımızı bizlere bağışlasın’’ dedi.
 
Hasan Sami Er