“Hastanenin, postanenin dibine kadar araba yok”
26 Haziran 2019 tarihinden itibaren ilçelerde yaşayan vatandaşlar, kent merkezinde bir kez daha otobüse binip ücret ödemek istemezken, ilçe minibüs ve otobüs şoförleri ile Ayvacık Minibüsleri Birlik Başkanı Hayati Özcan farklı seyahat firmalarının şehir içinde turlarken, ilçe minibüslerinin hastaneye bile girememesinin çifte standart yarattığını belirtmişti. Konu ile ilgili gazetemize açıklama yapan Şoförler ve Otomobilciler Oda Başkanı Mehmet Ali Demir ise aynı görüşte olmadığını belirterek, ilçe minibüslerine izin verilmesinin de şehir içi taşımacılığı yapanlara haksızlık olduğunu savundu. Demir, “Böyle bir uygulama hiçbir ilde yok, başka illeri de inceleyebilirsiniz.  Hastane açıldı hastaneye kadar araba, postane açıldı postaneye kadar araba, bu halk otobüsleri için hak ihlali doğurur. Bu arkadaşlar ile toplantı yaptık, her araçta, her defasında hasta mı taşınıyor? Hafta sonu poliklinikler kapalı, hafta sonu da hastaneye çıkmak istiyorsunuz. Hastane Kepez’den taşındı, e Kepez’e hala girmek istiyorlar. Burada bir art niyet var, o zaman siz şehir içi taşımacılığına da talipsiniz” diye konuştu.   
İl Trafik Komisyonu’nun kararıyla ilçe minibüs ve otobüslerinin şehir merkezine ve Kepez beldesine girmemeleri geçtiğimiz günlerde tepkilere neden olmuştu. İlçelerde yaşayan vatandaşlar, kent merkezinde bir kez daha otobüse binip ücret ödemek istemezken, ilçe minibüs ve otobüs şoförleri ile Ayvacık Minibüsleri Birlik Başkanı Hayati Özcan farklı seyahat firmalarının şehir içinde turlarken, ilçe minibüslerinin hastaneye bile girememesinin çifte standart yarattığını belirtmişti.
Şoförler ve Otomobilciler Oda Başkanı Mehmet Ali Demir, “Böyle bir uygulama hiçbir ilde yok, başka illeri de inceleyebilirsiniz.  Hastane açıldı hastaneye kadar araba, postane açıldı postaneye kadar araba, bu halk otobüsleri için hak ihlali doğurur. Bu arkadaşlar ile toplantı yaptık, her araçta her defasında hasta mı taşınıyor.  Hafta sonu poliklinikler kapalı, hafta sonu da hastaneye çıkmak istiyorsunuz. Hastane Kepez’den taşındı, e Kepez’e hala girmek istiyorlar. Burada bir art niyet var, o zaman siz şehir içi taşımacılığına da talipsiniz.    Halk otobüsleri bugün batıyor, mazot parasını kredi çekip ödüyorlar. Bunları anlattık ama anlamadılar. Buradan hastane taşındı, otogar taşındı. Hala eski otogardan dolaşıp gidiyorlar, buna ne gerek var? Halk otobüslerinin şehir içinde her on dakikada bir seferi var.  Özellikle söylüyorum, bir gün Biga Birlik Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi önünden yolcu aldı.  Arkadaşları takip ettim, yolcular alışveriş merkezinin önünde indi. Bu yolcu şehir içi taşımacılarının, halk otobüslerinin yolcusu.  Şehir içi halk otobüsleri ve birkaç esnaf bu hak ihlalleri üzerine mahkeme açtı kazandı, konu bir üst mahkemeye gitti, onu kazandılar.   Bu mahkemelere dökülmeden konu çözülemez miydi?  Mahkemenin kararı ve bu karardan dönüş yok” dedi.
Yeni karara göre hafta içi beş gün saat 11:00’dan sonra hastaneye çıkış yasak, hafta sonu ve resmi tatillerde tamamen giriş yasak.

Özel Haber: Dilek Akşen