Ekonomik sorunların çözümün parlamenter sistem olduğunu belirten CHP’li Vekil Özgür Ceylan, “Sürekli seçim atmosferi milleti yordu. Millet iktidardan mutfaktaki yangını söndürmesini beklemektedir. Milletimiz sürekli seçim psikolojisi ile savrulan bir ülke istememekte, tarladaki, fabrikadaki üretim sorununun çözülmesini, ekonomik krizin ivedilikle aşılması için gerekli adımların atılmasını beklemektedir” dedi. Ceylan, “Seçimler biter bitmez milletin cüzdanına el attılar. 23 Haziran’dan itibaren son bir haftada motorine 24 kuruş, çaya yüzde 15, şekere yüzde 16, elektriğe yüzde 15 zam yaptılar. Doğalgaza da zam kapıda” diye konuştu.
“SANDIKLA GELEN SANDIKLA GİDER”
Ceylan açıklamasında, “Kamuoyunun yakından bildiği üzere partimiz seçimlere İYİ parti ile gerçekleştirdiği Millet İttifakı ile girmiştir. Bir önceki yerel seçim sonuçları ile kıyasladığımızda Büyükşehir Belediye başkanlığı sayımızı 6 dan 23 Haziran’da tekrar gerçekleştirilen İstanbul seçimleriyle 11’e çıkardık. Her fırsatta milli irade vurgusu yapanların sarayın vesayeti altındaki YSK üyeleri marifetiyle İstanbul seçimlerinin yenilenmesine karar vermeleri, bizim açımızdan malumun ilanı olmuş, Millet 31 Mart’ta seçtiği Ekrem İmamoğlu’nu ezici bir oy farkıyla yeniden görevinin başına getirmiştir. İstanbul seçmeni, sandıkla gelenin sandıkla gideceği gerçeğini saraya bir kez daha göstermiştir” diye konuştu.  Ceylan, “Genel Başkanımızın açıkladığı halkçı belediyecilik anlayışının gereği olarak CHP’li belediyeler ayrım yapmadan tüm hemşerilerini kucaklayacak, belediye hizmetleri, belli gruplar ve çevreler için değil tüm halk için yapılacaktır, yoksul ve dezavantajlı yurttaşlarımız daha fazla gözetilecektir. Belediyenin yaptığı yardımlarda sağ elin verdiğini sol el görmeyecek, duymayacaktır. Harcanan her kuruşun hesabı millete verilecektir. Bizim belediyelerimizde liyakat esas olacak, her iş ehline verilecektir. CHP belediyelerinde adaletli bir yönetim anlayışı hâkim olacaktır. Milletimiz halkçı belediyecilik uygulamalarıyla tanıştıkça partimizi genel seçimlerde iktidara taşımaktan tereddüt etmeyecektir. Cumhuriyet Halk Partisinin seçilmiş belediye başkanlarını mevzuata aykırı genelgelerle iş üretemez hale getirmeye çalışan iktidar partisi ilk seçimlerde İstanbul’da yaşadığı hezimetin benzerini yaşayacaktır.
“SEÇİMİN FATURASINI MİLLETE KESTİLER”
“Son bir yıl içerisinde işsizlik rekor bir artış ile 4 puan yükselmiş ve yüzde 14’e çıkmıştır. Bugün sokaklarımızda 8 milyondan fazla işsizimiz var. Geçen yıl Mayıs ayında 21 milyar TL olan bütçe açığı, bu yıl üçe katlandı, 66,5 milyar TL’ye çıktı” diyen Ceylan, “Bütün bunları görmezden mi geleceğiz? Bakın seçimler biter bitmez milletin cüzdanına el attılar. 23 Haziran’dan itibaren son bir haftada; motorine 24 kuruş, çaya yüzde 15, şekere yüzde 16, elektriğe yüzde 15 zam yaptılar. Yarın evde kullandığımız doğalgaza da zam kapıda.  Krizden çıkışın yolu piyasalara güven verecek yapısal reformları hayata geçirebilecek liyakatli kadroların iş başına getirilmesi ve yeniden hukukun üstünlüğü ve kuvvetler ayrılığının tesis edileceği bir sistem ile mümkündür. İktidar partisinin meclis grup başkanı dahi sistemin revize edilmesi gerektiğini yüksek sesle ifade etmeye başlamıştır. Türkiye’nin kaybedecek vakti yoktur. İvedilikle yapılması gereken, güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönmek ve Türkiye’de de demokrasinin işlediğini dosta düşmana göstermek gerekmektedir” ifadelerini kullandı.