Ekonomide merak edilen ve takip edilen yatırım araçlarından olan Bitcoin geçtiğimiz hafta 66 bin dolar seviyelerine giderken, 1 Bitcoin, Altın’ın kilogram fiyatını geçti. Bankacı ve Finans Uzmanı Ömer Karabay, “En iyi yatırım aracı bildiğiniz yatırım aracıdır’’ dedi.

Bitcoin'in  geçtiğimiz çarşamba günü yeniden rekor kırmasıyla kripto paraların genelinde bir yükseliş yaşanırken kripto paraların toplam piyasa değeri 2,7 trilyon doları geçti. Öyle ki yükselen bitcoin 1 kilo altın fiyatını geçerek, 1 Bitcoin  66 bin dolar seviyelerine ulaştı. Bitcoin, Çarşamba günü 66 bin 976 dolara ulaşarak rekor kırdıktan sonra 62 bin dolar civarına gerilerken stratejistler bir sonraki rallide direncin 90-100 bin dolar arasında olacağını düşünüyor. Fundstrat çarşamba günü paylaştığı bir raporda, “Bitcoin için yukarı yönlü hedeflerde ilk direnç 72 bin 500 dolar sonrasındaysa 89 bin dolar “dedi.
 
Yükselişi değerlendiren ve doğru bir yatırım aracı olabilir mi sorusunu değerlendiren Bankacı ve Finans Uzmanı Ömer Karabay, ‘’Türkiye’de son zamanlarda farklı yatırım araçları çok rövaçta olan bir düzene girdi. Öyle ki piyasalarda artık kazanamayacak, gözüyle bakılan Bitcoin geçtiğimiz hafta elde ettiği kazanım herkesin beklentilerinin dışında bir sonuç doğurdu. Son dönemde pandemi etkisiyle devam eden piyasalarda panik ve heyecan yaratan süreç, piyasalarda kuralları yeniden oluşturdu. Ama bu demek değil ki en iyi yatırım, Bitcoindir, benim söyleyeceğim en net şey, En iyi yatırım aracı bildiğiniz yatırım aracıdır’’ dedi.

Türk lirasının değer kaybetmesi en kötü yatırım aracı olarak TL'nin görülmesi hakkında ise, ‘’ Faiz kararı sonunda artık gerçekten lira çok güven kaybı yaşıyor. Onun için elinde yabancı yatırım aracı olan en iyi yöntem Türk Lirası dışında parayı tutabilmektir’’ diye konuştu.
 
Bitcoin Neden Popüler Oldu?
Kripto para piyasalarda son zamanlarda en çok yatırım aracı olarak kullanılan ürünlerden birisi oldu. Bunun temel birçok sebebi var, piyasalarda serbest para dolaşımı, güvenli saklama koşulları ve dünyanın yeni yatırım aracı olan bitcoin büyük yatırımcı aracı oldu.
 
İbrahim Akın Kazancı