Ümit Özdağ liderliğinde kurulan Zafer Partisi tarafından düzenlenen basın toplantısında parti vizyonu ve Çanakkale’deki çalışmalar hakkında bilgiler verildi. Çanakkale İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen toplantıya Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Tuğrul Kihtir, Kurucular Kurulu Üyesi Adnan Mecu, Zafer Partisi İl Başkanı Hasan Demir ve parti kurucu üyeleri katıldı.

Türk Siyasi Parti tarihine 26 Ağustos’ta adım atan Prof. Dr. Ümit Özdağ liderliğinde kurulan Zafer Partisi Çanakkale il teşkilatlanması kısa sürede gerçekleştirildi. İl Başkanı Hasan Demir oldu. Dün gerçekleştirilen toplantıda konuşan Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Tuğrul Kihtir, partisinin yol haritası hakkında bilgiler vererek, “Biz uluslararası düzene karşı hiçbir tarafımızı kıvırtmadan aynı ulusal milli söylemle yola çıkmış yiğitler grubuyuz” dedi. İttifakları da eleştiren Kihtir, “Cumhur İttifakı diyor ki; Millet İttifakı böyle. Millet İttifakı diyor ki; Cumhur İttifakı şöyle.  Ne oluyor? Aynı partiler, aynı roller devam ediyor.  Bu ülkede 20 yıldır aynı seçimler, aynı sonuçlar ve her şey aynı.  İnsanları gruplaştırınca sonucu değiştiremiyoruz.  İttifaklar öyle yaptı. Aman bir yere gitmeyin, oyları bölmeyin korkusu yaratıyorlar” şeklinde konuştu.

Türk siyasi partiler tarihinde henüz yeni olan Zafer Partisi’nin Türkiye Büyük Millet Meclisinde iki milletvekili var. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Zafer Partisi Çanakkale Kurucu İl Başkanı Hasan Demir, “Adı gibi zaferle koşacak olan inancına sahip olan bir parti.  Çizgimiz ise, Atatürk’ün çizgisinde Tük Milliyetçiliğini savunan, artık sözde değil, özde Milliyetçilik tavırlarını barındıran siyasi bir mekanizma.  Bu mekanizmayı Çanakkale’de gerek politik, gerekse apolitik insanlarla birlikte  kurduk ve yavaş yavaş sahaya inmeye başladık.  Takdir edersiniz ki Türkiye’de çok fazla siyasi parti kurulmuş ve bizi onlardan ayıran en büyük özellik, ciddi anlamda çizgisel noktaları olan ve bu noktaları önemli işler yapan bir teşkilat olmamız.  Gerek Genel Başkanımız, gerekse ekibi çok deneyimli bir ekip, biz de onlarla beraber yol yürüyen taşra ekibiyiz.  Teşkilatımızla birlikte güzel işler yapmayı hedefliyoruz.  Zafer konusunda elimizden geleni yapacağız” dedi.

“Bir parti değil, hareket olarak yola çıktık”
Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Tuğrul Kihtir ise yaptığı değerlendirmede, “Ülkemizin içinde bulunduğu ve geçtiği koşullar nedeni ile Kurulmuş Zafer Partisi.  Biz bir parti değil, bir hareket olarak ortaya çıktık, çünkü bizim amacımız vatan. Bizim amacımız ay yıldız ve bu ülkenin kuruluşunda, mezarları bile belli olmayan şehit dedelerimizin torunları olarak bizlerin, bu toprakları tekrar havasının, suyunun,  madeninin, eğitiminin, sağlık sektörünün kısacası her şeyinin tekrar Türk Ulusuna ait olması için yola çıktık.  Şu anda Türkiye çok dar bir dönemden geçiyor.  Kimin ne olduğu belli olmadığı, her kesin sürekli pozisyon değiştirdiği, kavramların içinin boşaltıldığı, Ulusalcılık ve milliyetçiliğin özellikle çok suiistimal edildiği, dolayısı ile de insanların  oylarının  20 yıldan uzun bir süredir rehin alınarak işgal edildiği  ve bu süre içinde Türk Ulusunu  gerek ekonomik, gerekse demokratik yapı olarak  giderek azaldığı  bedbaht bir dönemden geçiyoruz.  Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş ilkeleri var.  Ve Halkımızın yüzde 85’i bu ilkeler ve Mustafa Kemal Atatürk’le hiçbir sorunu yok. Türkiye’de 55’in çıkardığı gereğinden fazla duman yüzde 95’i kaplamış durumda.  Yüzde 95 tekrar kendi kimliğine dönmek zorunda.  Nedir o kimlik? Bilge Kağan’dan, Bilge Mustafa Kemal Atatürk’e  tekrar Türk bilincidir” dedi.

“Ulusal KAVRAMDAN UZAKLAŞTIK“
Doç. Dr. Tuğrul Kihtir, “Türk Bilinci uzun yüz yıllar yaşamalı.  Mustafa Kemal Atatürk’ün Göktürklerden sonra ikinci defa Türk ismini vererek kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ile yaşandı. Bu 1950’lerden sonra azalmaya başladı. 1975’ten sonra da daha da azalmaya başladı.  Üçüncü aşaması olan 2000’li yıllarda ise son aşamasına geçildi.  Kuran’ı Kerimde ‘sizi kavim kavim yarattık’ derken Ümmetçilikle ayrımcılık yapmak bu millete verilecek zarardır.  Çünkü uluslar, ulus kaldıkları sürece ayakta kalır.  Biz tekrar  kendi ilkelerimize bağlı, kendi yönünü kendi çizen akıllı, çalışkan, emektar, kaya gibi dim dik insanlar olmak zorundayız.  Bugün Çanakkale’deyiz, burada 15 yaşında Tokatlılar şehit oldu. O insanların gösterdiği cesaretinin yüzde10’unu göstersek bizim hiçbir sorunumuz kalmaz.  Biz Ulus kavramından uzaklaştık” dedi.

“Ulusal milli söylemle yola çıkmış yiğitler grubuyuz”
Parti değerleri ve yol haritası ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Tuğrul Kihtir,  “Bin yıldır Anadolu’da yaşayan Türk Ulusunu bölemeyen insanlar, kendi aralarında din, mezhep, sağ, sol üzerinden ayırmaya başladılar.  Bu sağ-sol ayrımı da sen milliyetçisin, sen ulusalcısın diye ayrım yapıyorlar.  Ne oluyor? Sen de Türk’sün, bende Türk’üm neden el ele vermiyoruz?   Biz neden ortak işleri görmüyoruz.  İşte bize bunu yaptılar ve bu hala devam ediyor.  Yok Millet İttifakı, Cumhur İttifakı, dünyanın hiçbir yerinde böyle bir ittifak yok.  Siyaset şöyle düşman ve korku yaratıyorsunuz o da sizin varlık nedeniniz olur.  Cumhur İttifakı diyor ki Millet İttifakı böyle, Millet İttifakı diyor ki Cumhur İttifakı şöyle.  Ne oluyor? Aynı partiler, aynı roller devam ediyor.  Bu ülkede 20 yıldır aynı seçimler, aynı sonuçlar ve her şey aynı.  İnsanları gruplaştırınca sonucu değiştiremiyoruz.  İttifaklar öyle yaptı. Aman bir yere gitmeyin, oyları bölmeyin korkusu yaratıyorlar.  Hiç kimse %10 barajının inmesini istemiyor. %10 barajını aşmış partiler bu barajdan çok memnun.  En aşağı %25-%30’u mutsuz evlilik gibi.  Kerhen oy veriyor.  Koalisyon kurulsun dediğinde ‘Eski Türkiye Koalisyondan çok çekti’ diyorlar. Şimdiki ne?  İçinde ol ya da olma ortada bir koalisyon var.  İttifak demek Koalisyon demek.  Türkiye’nin barajları indirilmesi ve koalisyonların olması lazım ama bu  olunca mevcut ölçekli partilerin de oyları azalacak.  Biz İttifaklara girmeyerek şunu diyoruz, biz Türk tabanının partisiyiz, ayrışmadan değil birleşmeden yanayız. Biz Türk tabanının birleştiği gerçek fikriyatız. Biz Uluslararası düzene karşı hiçbir tarafımızı kıvırtmadan aynı ulusal milli söylemle  yola çıkmış yiğitler grubuyuz” diye konuştu.

Ogün İnal