Semih Demirel'in şiirlerinin yer aldığı Umut kitabı çıktı. Kitabın satışından elde edilecek tüm gelirler SMA hastası Ahmet Alp'e umut olacak.
 
“Kitaptan bir kuruş gelir almadan SMA Tip 1 hastası Ahmet Alp Bebeğimize bağışlayacağım” diyen Semih Demirel, “Kitabımın satış fiyatı 20 lira. İlk etapta 1000 adet basıldı. Tüm gelirleri SMA Tip 1 hastası Ahmet Alp Bebeğimizin tedavisine gidecek. Çünkü benim gayem ne zengin, ne de ünlü olmaktır. Tek istediğim şey, Ahmet Alp Bebeğimizin ilacı olan Zolgensma'ya bir an evvel kavuşup, sağlığına kavuşabilmesidir” dedi.
 
Kendinizi tanıtır mısınız?
Semih Demirel. Aslen Ezineliyim. Anadolu Üniversitesi'nde Halkla İlişkiler, Tanıtım ve Reklamcılık okudum. Halen 18 Mart İlkokulu’nda yardımcı hizmetli personel olarak çalışıyorum.

Son yıllarda artan SMA hastalığı’nda Çanakkale’de sembol isimlerden biri Ahmet Alp. Alp’in ailesi tedavi masrafının karşılanması için başlatılan kampanyalarla uzun zamandır mücadele ediyor. Kentte yaşayan birçok kişi gibi siz de duyarsız kalmayarak harekete geçmiş ve çıkardığınız ‘Umut’ adlı kitabın gelirini bağışlayacağınızı ifade etmişsiniz. Bu konudaki düşünceleriniz neler?
Çocuklar benim kalbimin merkezinde yer aldığı için Ahmet Alp bebeğimiz için de duyarsız kalmam söz konusu olamazdı.
 
Kitabınız hakkında bilgi verir misiniz? Adı neden Umut? Neyi anlatıyorsunuz?
Kitabım toplumsal ve sevda şiirlerinden oluşmaktadır. Kitabımın adı Umut. Ahmet Alp bebeğimiz için yazmış olduğum şiirimde geçiyor.
 
Ahmet Alp’in kampanyası ile ilgili gelişmeler olmuştu, son anda iş dünyasından da destekler geldi. Son aşama nedir?
Kampanya hakkında yanlış bilgi vermek istemem. Bu konuda aileyle irtibata geçerseniz daha doğru olacaktır. Ama çalışmalar devam ediyor. Ahmet Alp bebeğimiz için Denizli'ye Kitap Fuarına gittim. Yeter ki Ahmet Alp Bebeğimiz ilacına kavuşsun. Ben Fizan'a bile giderim.
 
Kitabınıza ilgi nasıl?
Kitabım Divit Kitabevi’nde bulunuyor. Velilerimizin de çoğu aldı. İsteyen dostlara 18 Mart İlkokulu'nda temin edebilirim. Kitaptan bir kuruş gelir almadan SMA Tip 1 hastası Ahmet Alp Bebeğimize bağışlayacağım. Kitabım 20 TL'dir. İlk etapta 1000 adet basıldı. Tüm gelirleri SMA Tip 1 hastası Ahmet Alp Bebeğimiz için bağışlayacağım. Çünkü benim gayem ne zengin olmak, ne de ünlü olmaktır. Tek istediğim şey, Ahmet Alp Bebeğimizin ilacı olan Zolgensma'ya bir an evvel kavuşup, sağlığına kavuşabilmesidir. Ben aynı zamanda UCİM derneği üyesiyim Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği’ndeyim. Tüm çocuklarımız sağlıklı, güvenli ve mutlu koşullarda yaşamayı hak ediyor. Bize zaman ayırdığınız için teşekkürler. Ben de ilginize teşekkür ederim.

Mine Tarım