Geleneksel duyarsızlık!
“Denizler hepimizin”
Çevre temizliği konusunda birçok kere farkındalık çalışması yapıldığını ifade eden Liman Başkanı İsmail Gümüş, “Vatandaşımız bu konularda çok duyarsız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın çok çalışmaları var, kamu spotları var ama bu konuda maalesef vatandaşımız kendini bilmiyor.  İçtiği veya yediği şeyleri çöp tenekesine bırakabilir veya bir yere bırakabilirler. Ama ne yazık ki denize atmayı tercih ediyorlar. Bu da yanlış çünkü denizler hepimizin” dedi.
Çanakkale Liman Başkanlığı, 1 Temmuz Kabotaj Bayramı etkinliği kapsamında Yat Limanında deniz dibi temizliği gerçekleştirdi. Denizin dibine dalan dalgıçlar, yirmiden fazla çuval ile teneke kutu ve cam şişe çıkardı.
Denizden çıkan dalgıçlar, dibin tamamen şişeler ve teneke kutular ile dolduğunu, elle temizlemenin münkün olmadığını dile getirdi.  Düzenlenen Deniz Dibi temizliği programına, Çanakkale Liman Başkanı İsmail Gümüş, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat,  Kurum Müdürleri ve Liman çalışanları katıldı.
“DENİZLERİMİZİN NE KADAR KİRLİ OLDUĞUNU GÖRDÜK”
Yapılan temizlik sonrasında açıklama yapan ve vatandaşları daha bilinçli olmaya davet eden Liman Başkanı İsmail Gümüş “Sabahki törenlerimizin ardından balıkadamlarımızla deniz temizliği gerçekleştirdik ve denizlerimizin ne kadar kirli olduğunu gördük. Çevre için çok kötü bir durum. Böyle olmaması gerekiyor ve herkesin denizlere sahip çıkması gerekiyor.  Denizler bizim geleceğimiz. Onun için daha dikkatli olmamız gerekiyor.  Vatandaşımız bu konularda çok duyarsız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın çok çalışmaları var, kamu spotları var, Belediye kısa mesafelerde çöp tenekeleri, konteynerler koymuş ama bu konuda maalesef vatandaşımız kendini bilmiyor.  İçtiği veya yediği şeyleri çöp tenekesine bırakabilir veya bir yere bırakabilirler. Ama ne yazık ki denize atmayı tercih ediyorlar. Bu da yanlış çünkü denizler hepimizin” dedi.
Dilek Akşen