Dünya Öğretmenler Günü, öğretmenlik mesleğini icra eden kimseleri onurlandırmak için çeşitli etkinliklerle dünya genelinde kutlanıyor. Pek çok ülkede UNESCO tavsiyesiyle 1994'ten beri her yıl 5 Ekim günü Dünya Öğretmenler Günü olarak uygulanıyor. Özel gün hakkında değerlendirme yapan Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Yasin Hacımusalar Öğretmen umuttur, gelecektir, düşlerimizin taşıyıcısıdır. Öğretmen dokunduğunda dünya değişiverir, çiçeklenir, rengarenk olur.’’dedi.
 
Pek çok ülkede 1994’ten beri her yıl 5 Ekim günü UNESCO tavsiyesiyle kutlanan Öğretmenler Günü olan  5 Ekim günü, 1966 yılında Paris’te gerçekleşen “Öğretmenlerin Statüsü Hükümetler arası Özel Konferansı’ nın sona erip UNESCO temsilcileri ile ILO tarafından “Öğretmenlerin Statüsü Tavsiyesi’ni oybirliği ile kabul edilişinin yıl dönümü olan öğretmenler için özel gün hakkında değerlendirme yapan Eğitim Sen Çanakkale Şube Başkanı Yasin Hacımusalar öğretmenler günü hakkında önemli açıklamalar yaptı.
 
Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Yasin Hacımusalar; ‘’ Öğretmen umuttur, gelecektir, düşlerimizin taşıyıcısıdır. Öğretmen dokunduğunda dünya değişiverir, çiçeklenir, rengarenk olur. Öğretmenler tarih boyunca toplumsal mücadelenin ve dayanışmanın en önemli taşıyıcılarından biri olmuştur ve olmaya da devam edecektir. Salgında sorumluluğu daha da artmış, öğrencilerine ulaşmaya, ellerinden tutmaya çalışmıştır. Türkiye'nin dört bir yanında fedakârca görev yapan öğretmenleri, eğitim ve bilim emekçilerini mesleğine ve haklarına yönelik saldırılara, krizin faturasının sırtımıza yıkılmasına karşı birlikte mücadele etmeye, haklarımıza ve geleceğimize sahip çıkmaya çağırıyoruz. Fakir Baykurt’un dediği gibi. "Öğretmenler, egemen sınıfların emir kulu ya da yönetici tabakaların çocuk avutucuları değildir." Öğretmen yalvarmaz, öğretmen boyun eğmez, öğretmen el açmaz, öğretmen ders verir!  Tüm öğretmenlerimizin 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü kutlu olsun. ‘’ dedi.
 
İbrahim Akın Kazancı