Assos Antik Limanı, Assos Kaya ıslağı çalışmaları sonrasında gündemden hala düşmüyor. Birçok vatandaş ve akademik çevre kaya ıslağından sonra çıkan manzaraya karşı tepki göstermişti. Vatandaşların yanında ünlülerden de eleştiriler geldi. Oyuncu Şahan Gökbakar'ın ardından bir tepki de gazeteci Ayşe Arman’dan geldi.
 
Assos kaya ıslağı sonunda çıkan manzara hakkında Sosyal medya hesabından Assos güncel fotoğrafını paylaşarak tepkiler veren Ayşe Arman ‘’Bu ne ya! Assos Antik Limanı’nın hali ne? İnsanın içi sızlıyor bu fotoğrafları görünce Hayal ve Sinan yılın büyük bi bölümünde Assos’ta yaşıyorlar. Bu fotoğrafları @hayalmurathanoglu‘nun hesabından aldım. Ama olayı tam çözemedim. ‘Heyelana karşı müdahale’ adı altında kim yapmış bu kepazeliği? Bu rezillik nasıl olmuş? Unesco Dünya Mirası Listesi’nde bulunan Assos Antik Kenti'ne, bir çivi bile çakılması yasakken ‘’ıslah çalışması’’ diyerek nasıl böyle bir katliam yapılabilir? Hem çevre hem de kültür katliamıdır bu, Evet, sorumluların bulunması ve cezalandırılması için soruşturulma açılmış. Ama artık bunun ne önemi var? Katledilen doğa, kim bilir ne kadar zamanda kendini toparlayacak. Yasalar ağırlaştırılmalı ve gerçekten uygulanmalı gerçekten uygulanmalı ki tekrar tekrar böyle katliamlar yapmaya kimse cesaret edemesin! Ve lütfen takip edelim orda olup bitenleri, biz tek ses, tek yürek olursak, oraya yapmayı düşündükleri inşaatı, dikmeyi planladıkları yapıyı yapamazlar’’ dedi.
 
Yapılaşma ile ilgili tepki gösteren Ayşe Arman bu konu hakkında ise; ‘’Asos'ta son günlerde yaşananları takip ettiniz mi? Bütün Asos halkı ve Asos severler ayağa kalktı! Dibine kadar haklılar. Onları alkışlıyorum.
Yaşadıkları yere sahip çıkıyorlar, betona, kanunsuzluğa, usulsüzlüğe, adam kayırmacılığa 'Hayır!' diyorlar. Yıllardır 1. derece sit alanı orası. Sadece Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'nun izniyle aslına ve mevcut dokuya uygun bina ve yenileme yapılabiliyor.Ama her nasılsa, ünlü mimar Turgut Alton tarafından çizilen ve köyde bugüne kadar bi emsali olmayan proje -şu fotoğraftaki şey- Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylandı. İnşaat başlayıp, ilerleyince Asos halkı, haklı olarak kıyameti kopardı. Çünkü inşaat, bi sürü uyumsuzluk içeriyor ve projenin pek çok maddesini ihlal ediyor! Turgut Alton ise tanınmış bir mimar olmasının verdiği güvenle midir nedir, tüm bu karşı çıkmalara hiç aldırmadı. Benim anlamadığım şu, bu kadar insan karşıysa, bir durursun di mi? İnsanların istemediği şeyi, ille de yapmak için niye diretirsin? Herkes aptal bi sen akıllı olamazsın ki!  Niye bu itiş kakış? Kızı da bu arada, Asos Alarga Oteli'nin sahibi. Şu anda gelinen noktada da ise, inşaat, Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'na raporlanmak üzere Özel İdare tarafından mühürlendi! Yaşasın! Usulsüzlüğe direnen Asos severleri ve Behramkalelileri kutluyorum. ‘’ diye paylaşım yaptı.
 
İbrahim Akın Kazancı